dilluns, 16 d’abril de 2012

El carrer de LES TORRES


Aquesta fotografia, cedida pel nostre col·laborador Josep Martín ("l’escultor del ferro") feta a l’any 1949, ens mostra aquest aspecte del passat del barri de Roquetes amb un grupet dels seus veïns en aquells temps. Estan davant de la cruïlla amb el carrer de Jaume Pinent.
El carrer de Les Torres és el més llarg del barri, dons va des del carrer de l’Artesania, a tocar la muntanya sota de l’escola esportiva BRAFA, fins el carrer d’Aiguablava, ja al barri de la Trinitat Nova.
El nom de "Les Torres" no el va rebre per les senzilles casetes bastides a banda i banda del carrer (molt lluny del que entenem per "torre") sinó per les grans estructures metàl·liques (la del centre de la fotografía n'és una bona mostra) que portaven el corrent elèctric d'alta tensió tot baixant per la Via Favència fins a la subestació de Sant Andreu. Aquestes torres no es van suprimir fins ben avançats els anys 80 del segle passat, no pas per les reivindicacions veïnals envers la perillositat que representaven sinó per construir-hi la Ronda de Dalt.

 Josep Maria Babí Guimerà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada