dimecres, 17 d’octubre del 2012

Salvem el xalet de la Trinitat



Entre els carrers d’Aiguablava i Palau-Solità i l’avinguda de Vallbona es poden contemplar les runes de l’antic xalet de la Trinitat. Aquesta casa va ser inaugurada el 12 d’octubre de 1915 per l’empresari i propietari de terrenys Manuel de Sivatte, i era la primera mostra d’un conjunt d’habitatges unifamiliars destinat a les classes mitjanes i populars previstos a construir a la serralada de Roquetes. Malauradament, els problemes econòmics i financers van impedir que el projecte s’arribés a fer realitat. El xalet va estar habitat fins acabada la Guerra Civil, i després quedà abandonat fins els nostres dies.
Des de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris es reclama la seva preservació per a la memòria històrica del barri i com a patrimoni històrico-arquitectònic del districte, tot atorgant-li algun tipus d’ús social o municipal que garanteixi la seva rehabilitació.
  
Ricard Fernández i valentí

3 comentaris:

  1. No teníem ni idea de l'existència d'aquest xalet! Gràcies per difondre-ho. Desgraciadament el nostre ajuntament no és gaire amic de conservar el patrimoni arquitectònic, s'estan carregant Barcelona, lenta però inexorablement, i d'aquí 100 anys ves a saber què quedarà.
    Salutacions!

    ResponElimina
  2. Ho comprenc i agraeixo el teu comentari. Des de l'Arxiu donem el nostre suport a la preservació de l'edifici de La Rotonda amb una rehabilitació més respectuosa amb l'obra original que no pas la proposta municipal que enderroca una part.
    Salutacions i endavant amb la lluita

    ResponElimina
  3. xalet sencillo y elegante.

    ResponElimina