dissabte, 1 de setembre del 2018

SETEMBRE. S'aprova la construcció de l'església de Sant Mateu, a la Guineueta


El 21 de setembre de 1963 l'arquebisbe de Barcelona Gregorio Modrego va signar el decret d'edificació de la nova parròquia de Sant Mateu per a una demarcació que comprenia el passeig de Valldaura, el passeig Universal, la carretera Alta de les Roquetes i el torrent de Canyelles. La raó va ser perquè es preveia la construcció del nou barri de la Guineueta, per a més de 12.000 habitants. El primer rector va ser Mossèn Josep Comerma. Els dies 20 i 21 de setembre de 1964 allà es va celebrar la primera Festa Major, i el 27 d'octubre següent es va demanar autorització per fer-hi la primera missa.
El 1965 va obrir l'escola Ginesta, iniciativa d'en Comerma, per donar resposta a la manca de places escolars. Fou una escola parroquial catalana i activa dirigida per docents amb fortes inquietuds pedagògiques modernes per l'època.
Durant els anys posteriors es van ampliar les dependències annexes, concretament el 1998 la nova nau amb sostre a dues aigües i obra vista. Ara, la part antiga és la rectoria. El setembre de 2014 el cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach, juntament amb el rector Mossèn Ferran Lorda, van presidir els actes del 50è aniversari del temple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada