dimecres, 22 de desembre del 2021

Presentació del número 81 de la revista "L'Arxiu" i comiat de Nadal


El passat dimarts dia 21 a les 19:00 h. va tenir lloc a la seu de la nostra entitat la presentació del número 81 de la revista "L'Arxiu", corresponent al segon semestre d'aquest any 2021. L'acte va ser presentat per la companya Montse Argente. Amb la presència d'una vintena de persones es va explicar el contingut d'aquest nou exemplar, de 56 pàgines, amb la participació d'una part dels autors i autores dels articles allà presents. La portada és una imatge corresponent a l'acte de lliurament del IV Premi Rafael Juncadella, atorgat per Òmnium Cultural Nou Barris i que enguany ha guanyat l'Arxiu.
Prèviament a la presentació de la revista, el company Josep Maria Babí fou l'encarregat de presentar un petit acte que, després d'un temps sense celebrar-se, es recupera, i que vol premiar a aquells socis i sòcies que han estat més fidels a l'entitat amb la seva participació activa i presència a les activitats programades durant tot l'any. Aquesta vegada la persona guardonada ha estat la sòcia Maria del Carme Vila, la qual, satisfeta i emocionada, va recollir una placa d'homenatge sota un fort aplaudiment per part del públic assistent.


A continuació es va procedir a donar a conèixer els articles del nou número de la revista, Com és habitual, no han faltat els apartats "Des de l'Arxiu Històric" (amb l'editorial, on es fa balanç del darrer semestre i les previsions per al 2020), "L'Arxiu en acció" (sobre les persones que ens han visitat i les activitats efectuades durant els darrers sis mesos d'enguany), "Barris" (sobre carrers, fets històrics i espais emblemàtics), "Persones de Nou Barris" (sobre personatges que han fet història als barris del districte), "In memoriam" (recordant personatges de Nou Barris recentment desapareguts), "Patrimoni i memòria històrica" (articles històrics i reivindicatius d'aquells elements que es demana la seva conservació), "Rutes per Collserola" (com sempre, descobrint la muntanya i aquesta vegada reivindicant la seva preservació), "El racó de la sòcia i el soci" (articles escrits per part dels socis i sòcies de l'Arxiu), "Donacions" (adquisicions de documentació històrica per part de persones i entitats) i "Nou Barris als llibres" (secció dedicada als llibres que parlen del districte). Pel que fa a la contraportada, l'Assessoria Via Júlia ha participat una vegada més amb el seu tradicional anunci publicitari, que té connotacions nadalenques.


En aquest número han col·laborat en la redacció d'articles la Montse Argente Jiménez, el Josep Maria Babí Guimerà, la Sofía Bengoetxea Sabaté, el Joan Catafal Roca, la Pilar Escamilla García, el Ricard Fernàndez i Valentí, la Lupe Feria Seva, la Lourdes Ferrando Olivan, el Manel Guàrdia Bassols, la Carme Guilera Guilera, l¡Arnaldo Gil Albacete, el José María Medina Díaz, el José Luís Oyón Bañales, el Santi de Pedro Fajardo, el MiquelAntoni Román Pérez, la Ruth Rodríguez Porta, la Noemí Rocabert i Argila, la Maribel Roselló Nicolau, la Marta de San Nicolás de San Francisco, l'Emma Serra Guardiola i el Joan Termes i Roig. La maquetació de la revista ha anat a càrrec de l'Arnaldo Gil i la correcció lingüística ha estat possible gràcies a la Montse Argente.


Després de presentar la revista, el públic va tenir l'ocasió de fer preguntes o comentaris. Finalment, els assistents a l'acte van tenir ocasió d'adquirir el nou exemplar de la revista, que és gratuïta per als socis i sòcies de la nostra entitat. L'acte va ser enregistrat i emès en directe a través del grup de Facebook, on es pot consultar lliurement. El company Arnaldo Gil va fer la cloenda tot recordant la darrera activitat prevista el dijous dia 23 al Centre Cultural Can Clariana sobre els 50 anys de moviment veïnal a Nou Barris.
Us volem recordar que les persones sòcies que no hagin pogut assistir a la presentació rebran gratuïtament per correu el nou exemplar de la revista, i per als qui no ho siguin i vulguin igualment adquirir un exemplar ho podran fer passades festes al nostre local de Via Favència 288A, tot abonant el preu de venda al públic de 2 euros. Qui tingui interès a adquirir algun exemplar més antic de la revista "L'Arxiu" pot consultar la disponibilitat de números al nostre BLOG clicant a la imatge de la columna de la dreta on diu "REVISTES a la venda a l'Arxiu".


Acabat l'any dedicat als afores de Nou Barris, l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris tanca per vacances de Nadal, però a partir del proper dimarts dia 11 de gener del 2022 tornarem a obrir al públic, amb noves i interessants activitats que ajudaran a difondre la memòria històrica dels barris del districte. Abans, però, i com ja és tradició, publicarem en aquest blog el clàssic Missatge de Nadal que farà un repàs del què ha estat el 2021 i quins seran els desitjos per al proper 2022.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada