dijous, 22 de desembre del 2011

Presentem el nou número de la revista L'Arxiu


El passat dimarts dia 20 es va presentar als socis i sòcies de l’entitat el darrer número de la revista “L’Arxiu”. És la primera vegada que es fa una presentació pública i oberta del què sempre ha estat el nostre principal mitjà de difusió i més antic, des de la fundació de l’Arxiu l’any 1983. Les xerrades van anar a càrrec de Ricard Fernández Valentí i Arnaldo Gil. Com a principal novetat esmentar que ara se l’ha dotat d’un nou disseny que li atorga una aparença més ben acabada respecte als números anteriors. Per tal d’establir una comparativa entre el passat i el present es va mostrar al públic assistent diferents exemplars de la revista, des dels més primitius escrits a màquina amb imatges enganxades i retalls de diaris, fins a les costoses maquetacions dels darrers anys. L’actual aspecte renovat ha estat possible gràcies a l’excel·lent treball del nostre soci Antoni Capilla.


La portada del present número fa referència a l’enderroc de la darrera casa de les Vivendes del Governador. Manté la seva tradicional estructura, amb els apartats anomenats “Des de l’Arxiu Històric” (que inclou l’editorial de la nostra actual presidenta), “L’Arxiu en acció” (que resumeix les activitats dels darrers sis mesos), “Barris”, “Patrimoni”, “Persones”, “Rutes per Collserola” i “Racó del soci”, on els membres actius de l’entitat col·laboren en la redacció dels articles en funció de la seva especialitat. Precisament es va convidar a tothom qui volgués a participar escrivint un article per al proper número que sortirà a mitjans de l’any vinent.
Els socis i sòcies que van assistir a l’acte van poder endur-se un exemplar, mentre que la resta la rebran com és costum per correu.
L’acte de presentació del número 61 de la revista va servir també per a fer l’aperitiu i brindis de comiat de l’any i de l’inici d’un període de vacances per festes de Nadal que es perllongarà fins el dimarts dia 10 de gener, dia en què reobrirem al públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada