dimarts, 24 de gener del 2012

Alguna cosa es mou per l'església del Mental

Molts habitants de Nou Barris recorden perfectament haver-hi assistit a batejos, comunions, casaments (fins i tot els seus), però quan als anys 80 del segle passat es va tancar i posteriorment enderrocar el Mental, l’església va caure en un estat de total abandonament i degradació (foto 1). L'interior de la nau es va convertir en un gegantí niu de puces que saltaven fins a la cintura dels esporàdics visitants encara que l’estructura principal no ha sofert cap dany i no ha resultat malmesa amb el pas del temps. Fins i tot, les campanes es mantenen als campanars.

FOTO 1

Aquesta situació semblava redreçar-se quan, fa uns anys, l'Ajuntament va retornar l’església al bisbat a condició que la rehabilités i la tornés a obrir al culte. Semblava un miratge perquè es van paralitzar les accions per un assumpte urbanístic, una qüestió de volums: el bisbat volia emprar una ala de la nau per a fer-hi la vivenda del rector, la qual cosa disminuïa la capacitat d'albergar fidels. Però ara sembla que alguna cosa es belluga: a la segona fotografia presa pel nostre company Jordi Vilalta el passat dissabte 14 de gener, es poden veure dos tècnics treballant al terrat al qual s'hi accedeix per una porta lateral del cor, prenent mesures. Vol dir això que es símptoma d’una propera tornada al servei religiós? Molta gent de Nou Barris se n’alegraria.
FOTO 2

3 comentaris:

  1. Hola! Avui em estat voltant pel barri i ens a sobtat molt veure aquesta esglèsia abandonada. Voliem saber més sobre ella i em trobat aquest article. Hi hagut més noticies des de la publicació al blog?

    Gràcies,
    Andrea i Maria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja hem vist la entrada del mes d'abril i la veritat es que ens fa pena que s'estigui enderrocant. Creiem que hauria d'haver estat reformada en el seu moment , perquè així ara no estaria en aquest estat tan lamentable.

      Gràcies!
      Andrea i Maria.

      Elimina
  2. Hola!
    jo soc una de les dues persones que surten a la foto, i em sap greu dir-vos que estavem realitzant un treball per a un postgrau. No hi ha vistes de fer cap rehabilitació, tot al contrari...

    ResponElimina