dissabte, 2 de juny del 2012

JUNY. Obre el cinema Cristal


Durant el mes de juny de l’any 1961, va obrir les seves portes als números 84-86 del carrer de Viladrosa, a la barriada de les Roquetes, el cinema Cristal, sobre els terrenys d’una antiga i bonica sala de ball amb escalinates i jardí. Es tractava d’una sala de bones dimensions, de 1.100 localitats, de les quals 700 corresponien a la platea i les 400 restants a l’amfiteatre. L’edifici fou obra de l’arquitecte Josep Canela, i el titular que el regentava, en Manuel Barber García. Des dels seus inicis, aquest cinema va estar concebut com a sala de reestrena, per la qual cosa s’oferia diàriament un programa doble a preus populars. Durant aquells anys, aquest cinema era considerat el millor, el més bonic i el més equipat de totes les sales de projeccions emplaçades a l’actual Nou Barris. A partir de l’1 de gener de 1963, el local va passar a mans de Pere Balañá, el qual el va regentar conjuntament amb en Manuel Barber. Aleshores l’interior de la sala es va modernitzar una mica més i es van introduir millores com la instal·lació d’aire condicionat. L’any 1973, en Manuel Barber va desentendre’s i la sala va passar a mans exclusivament de Pere Balañá, que va mantenir actiu el cinema fins el seu tancament, el 31 de desembre de 1984.

6 comentaris:

  1. Ay!!!! Me encanta ver esta foto, de haber tenido dinero no hubiera dejado que se cerrara.

    ResponElimina
  2. Preciosos recuerdos de una niñez cercana en la memoria... solo en la memoria

    ResponElimina
  3. Mis abuelos eran los que estaban en el bar del cine. Me trae muchos buenos recuerdos y me dió mucha pena el cierre, abandono y demolición.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si tus abuelos eran los que estaban en el bar del cine yo soy el hijo del fotógrafo que había en frente que se llamaba Foto Cristal, y te diré esta foto que estás viendo de la fachada la doné yo antes de que derrunbasen la tienda y si buscas en fotografías del cine cristal es la única foto que existe y la hizo mi padre Ernesto Serrano todavía me acuerdo del Genori, era el acomodador y el Sr. Enrique y su mujer quien eran los que cobraban la entrada.

      Elimina
  4. Mi padre era quien recogía las películas que traían cada semana en la tienda de fotos de enfrente que se llamaba Foto Cristal igual que el cine y yo como en aquella época era pequeñito entraba gratis a cambio de que mis padres recogiesen las películas que traían por la mañana y el cine ya que estaba cerrado No me perdía ninguna película ya tengo 50 años que tiempos.

    ResponElimina