dilluns, 1 d’octubre del 2012

El primer edifici de Roquetes


 
Aquest edifici ha complert cinquanta anys. És per tant un dels més antics del barri de Roquetes. A la primera imatge, de l’any 1962, està pràcticament sol enmig dels carrers de Jaume Pinent i del Pla de Fornells, encara sense urbanitzar. Al davant es veu el transformador que donava la llum al polígon de les Cases del Governador.

A la segona foto ja es pot observar el barri en plena transformació amb l’esvoranc de la rasa de la Ronda de Dalt al davant.

Finalment, a l’última, en colors, aquesta tardor, amb el burgit d’una zona que s’ha convertit en el principal accés al barri per la confluència de tres carrers des de la Via Favència i en un indret ple de comerços, basars xinesos i bars. Per cere, als baixos del nostre edifici va tancar el passat mes de juny una agencia d’una caixa d’estalvis, i hi ha un cartell que hi diu que s’ha traslladat al número 71 del carrer de Pablo Iglésias. Això no és cert, no hi ha hagut tal trasllat perquè en aquesta adreça ja hi és una altra agencia de la mateixa entitat des de fa molt de temps. Ha estat simplement una eliminació. Cosa de les fusions bancàries que comporten l’eliminació d’agències i llocs de treball en els temps turbulents que ens ha tocat viure.

A dalt de la carena ho contempla, immutable al pas dels temps, el Castell de Torre Baró.
 

Josep María Babí Guimerá

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada