dilluns, 10 de desembre del 2012

DESEMBRE. Adéu a la cotxera de Borbó


El 15 de desembre de 2003, a les 19:00h, es va fer l’acte de comiat de la cotxera d’autobusos de Borbó. La clausura del recinte es tractava d’una vella reivindicació, acabada en un acord amb la gent del barri a través de la Plataforma Alternativa a les Cotxeres de Borbó per la qual cosa la cotxera es tancaria i es desmantellaria en el moment que les noves cotxeres del Triangle i d’Horta entressin en servei. El solar que quedés es destinaria a equipaments diversos, prèvia negociació amb el veïnat.
A partir del gener de 2004 es va procedir al desallotjament i a l’enderroc parcial de les instal•lacions, i durant el mes d’abril de 2005, l’Ajuntament de Barcelona va elaborar l’anomenat “Pla Especial Urbanístic per a l’ordenació dels terrenys de les antigues cotxeres de Borbó”, un document consensuat entre entitats, veïnat i administracions que inclou un programa d’equipaments que constituiria el projecte definitiu. Així, per als 22.785 m2 que comprenien les cotxeres, es va preveure la construcció de sis centres de salut, un casal i un centre de dia per a gent gran, un taller ocupacional, una biblioteca amb sala polivalent, un equipament esportiu, una oficina de la Conselleria de Benestar Social i un aparcament subterrani.
Actualment han estat inaugurats el Centre Integral de Salut, el Casal d’Avis, la nova Biblioteca de Torre Llobeta, el Centre Esportiu Municipal i un aparcament subterrani. Els nous edificis han donat dos nous espais: el passatge de Maria Àngels Ribas i la plaça de Carmen Laforet. 


Ricard Fernández i Valentí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada