dissabte, 30 de novembre del 2013

L'Arxiu celebra els seus 30 anys d'història amb la presentació de l'exposició "PERILL PATRIMONI"


El passat dijous dia 28 a les 7 de la tarda va tenir lloc la inauguració de l'exposició fotogràfica "PERILL PATRIMONI", destinada a mostrar imatges del patrimoni passat i present de tots i cadascun dels barris que formen part del districte de Nou Barris. Alhora, es pretén sensibilitzar de la necessitat de preservar uns elements que han fet història i han atorgat una personalitat en aquest territori, que és únic i irrepetible, i amb un valor més enllà de la concepció turística. D'aquesta manera es culminava el present any dedicat especialment al patrimoni, un cavall de batalla on la nostra entitat sempre ha estat molt reivindicativa.
L'acte, molt especial, estava emmarcat dins la commemoració del 30è aniversari de la fundació de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, inscrita oficialment un 20 de novembre de 1983. El vestíbul de l'Espai Via Favència va comptar amb un notable nombre de visitants interessats en la presentació d'una exposició que romandrà visitable fins el 14 de gener de 2014. El fred no va ser impediment per a què un munt de persones assistissin al nostre local.


Els parlaments van anar a càrrec del nostre col·laborador Jordi Sánchez Ruiz, del recent anomenat president de l'entitat Arnaldo Gil, i de la nostra gran col·laboradora Maria Lluïsa Serralta. Tots tres membres van fer un breu repàs sobre el què ha suposat l'existència de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, l'objectiu de l'exposició fotogràfica així com l'explicació d'experiències personals.
El moment més emotiu va ser just en el moment en què als dos fundadors de l'entitat, l'Arnaldo Gil i la Maria Lluïsa Serralta, foren reconeguts per la seva excel·lent trajectòria. Al primer se'l va obsequiar amb un clauer de plata amb un gravat del castell de Torre Baró, icona de Nou Barris, mentre que la segona va rebre una preciosa placa als seus trenta anys de col·laboració. 
Després dels parlaments i de l'homenatge als fundadors, el públic assistent, que fou convidat a un aperitiu, va procedir a visitar l'exposició.


Més enllà dels 30 anys, l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris viu una època daurada, sense perdre aquell esperit d'entitat popular sense ànim de lucre que des del primer dia l'ha caracteritzat, al peu del canó, defensant el patrimoni, difonent la memòria històrica i oferint el millor servei possible a les persones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada