diumenge, 2 de febrer del 2014

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar

El refugi de Can Peguera


Fa tot just un parell d'anys (el 22 de gener del 2012) l’Arxiu va visitar aquest refugi de la Guerra Civil que, a diferencia d’altres de Barcelona, és únic: té l’entrada a peu de terra i actualment disposa de dues portes accessibles i dues més (o potser tres) de tapiades. A més, el seu interior hi conté un altre particularitat que no te cap altre. Quina?


a) Les parets presenten vetes brillants de mineral de pirita (sulfur de ferro)

b) Té una sortida al actual jardí Tiberio Ávila

c) Hi ha un brollador que proveïa d’aigua a les terres de l’antiga masia de Can Peguera

d) Es pot veure per dins la muntanya del Turó


La resposta correcta a la pregunta de la setmana passada era la:
d) La plaça de Karl Marx. Aquesta setmana hem tingut dos encertants (No es tracta tan de fer preguntes més o menys difícils com de conèixer millor el nostre districte i, d’altre banda, no preguntem res que no s’hagi difós a través de les publicacions de l’Arxiu o de les emissions de l’Infobarris de 9BTV).
També ens agradaria que els participants en aquest Joc ens formulessin preguntes que de bon grat publicaríem.

2 comentaris:

  1. això ha d´èsser que vau trobar encastacions a la roca brillants, que el turó es de tipus esquistós i podria ser que la pirita com a mineral estigués present. A més corre una foto per una de les revistes en la que es veu a un encuriosit Roberto mirant el sostre del refugi amb detall, a que me l´emporto!!

    ResponElimina
  2. lo que té sortida a l´altra banda del turó, al passeig Fabra i Puig es massa tunel i lo de l´aigua, ja m´explicareu si era cert per una altra banda.

    ResponElimina