dilluns, 10 de febrer del 2014

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar

La Gran Vaga


La Harry Walker va ser una de les més grans (si no la que més) fàbriques de Nou Barris que va arribar a donar feina a gairebé 500 persones. Ocupava una gran extensió del barri de la Prosperitat. L’espai que va alliberar quan va marxar el 1978 ho comparteixen avui la plaça que porta el mateix nom, l’escola CEIP Santiago Rusiñol, l’Institut Sant Andreu, el poliesportiu Valldaura i el CAP Río de Janeiro.

A l'antiga fàbrica, l’empitjorament de les condicions laborals va donar lloc a una sèrie de protestes que van culminar amb l’acomiadament de 374 treballadors. Aquesta situació va originar una vaga que va durar dos mesos i que va rebre el suport del veïnat i la solidaritat d’altres fàbriques de Barcelona, fins i tot de França i Italia.

A quin any va tenir lloc aquesta vaga, una de les més sorolloses del tardofranquisme?


a) 1968

b) 1971

c) 1973

d) 1977


La resposta correcta a la pregunta que fèiem la setmana passada era la:
d) Efectivament, es pot veure per dins la muntanya del Turó perquè un esfondrament va obstruir el pas entre els dos extrems del passadís que surten de les dues portes que hi donen accés actualment. Així es com es pot veure l’interior de la muntanya.

Adjuntem una fotografia que ho mostra i que es va fer el mateix dia de la visita que va realitzar una representació de l’Arxiu ara fa tot just dos anys.


No hi ha hagut cap encertant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada