dissabte, 1 de març del 2014

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar

L'església que va perdre el Nord


A partir de l'any 1966, degut al constant creixement humà del barri de la Trinitat Nova, el bisbat va decidir crear un altre parròquia al nord del territori. Seria la segona, dons el 1959 va ser creada la de Sant Josep Obrer. En aquells moments els terrenys de la nova parròquia formaven part de la jurisdicció de la Santíssima Trinitat (Trinitat Vella), no de Sant Josep Obrer. Abelard Sayrach, sacerdot nascut al barri de Pedralbes però coneixedor de la realitat obrera per haver exercit el seu ministeri a la parròquia de Fondo de Santa Coloma de Gramenet, en fou designat el rector.

La nova església, muntada com la de Sant Josep en un barracó, per sota del Pont dels Tres Ulls i del col•legi Ramiro Ledesma, va tenir una vida efímera degut a la prematura mort de Mossèn Sayrach el 1976. Durant el temps que va estar sense rector, no s’hi va celebrar cap missa.

A finals de 1978, l’Arquebisbe de Barcelona va decidir suprimir la parròquia i incorporar-la a la jurisdicció de Sant Josep Obrer. Com es deia la parròquia desapareguda?


a)    Sant Alexandre

b)    Sant Tarsici

c)     Sant Julià

d)    Sant Baldomer


La resposta correcta a la pregunta de la setmana passada era la:
d) Centre de Dia Pi i Molist (antic Grup Escolar Hermenegildo Giner de los Ríos, després Ramiro de Maeztu). Molt bé pel Juanjo: l’ha encertat.

2 comentaris:

  1. Aix... tinc les neurones fregides.... no ho recordo... així... que sigui la sort...

    b) Sant Tarsici

    ResponElimina