dilluns, 2 de juny del 2014

JUNY. Nous tallers d'autobusos a Vilapicina


Amb motiu de la clausura dels tallers d'autobusos de les antigues cotxeres de Sarrià i davant la necessitat de dotar d'unes noves dependències més modernes i adequades, el 17 de juny de 1972 foren estrenats els tallers de construcció, repintat i reparació de carrosseries d'autobusos. El nou espai ocupava una superfície de 10.537 metres quadrats d'uns terrenys delimitats pels passeigs de Fabra i Puig i de la Peira, el carrer del Peñalara i el passatge de Grau, sobre dels tallers del metro. L'entrada i sortida s'efectuava pel passeig de la Peira. 
A més de les funcions habituals de taller, les noves instal·lacions van permetre el procés de fabricació de carrosseries adaptades funcionalment a necessitats específiques de servei prestat. També va ser allà on es va iniciar el procés de repintat de la flota d'autobusos, que passarien del doble to blau-verd (conegut popularment com "Blau Porcioles" o "Verd Porcioles") al vermell fosc amb franja groga.
A finals dels anys noranta foren enderrocades i al seu lloc s'hen erigit blocs d'habitatges, configurant una illa amb uns jardins interiors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada