dilluns, 21 de juliol del 2014

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar


El districte més jove de Barcelona va néixer oficialment el 18 de gener del 1984 a l'aprovar l’Ajuntament la nova divisió de la ciutat per districtes. Aquest territori abans pertanyia en gran part al districte 9, és a dir, a Sant Andreu de Palomar, i és fronterer amb el districte d’Horta-Guinardó, la serra de Collserola i el municipi de Montcada i Reixac.

De bon començament, l’Ajuntament li volia donar el nom de Ciutat (o Barcelona) Nord, però el veïnat s’hi van oposar frontalment i, al final, es va acceptar la seva proposta, esdevenint el nom definitiu del territori “Nou Barris”, denominació que pertanyia a la revista de la primera associació de veïns de la zona (per mes informació vegeu l’Infobarris del passat dilluns 14 de juliol).

La pregunta que us fem avui (la darrera abans de les vacances, que de tant fàcil no caldrà que espereu al setembre per conèixer la resposta), és: quants barris composen l’actual districte de Nou Barris?


a)    Vuit

b)    Nou

c)     Tretze

d)    Catorze


La resposta correcta a la pregunta de la setmana passada és la:
c) Sogre i gendre. En Jaume Pinent es va casar en terceres núpcies amb Rosa Valls Graells, filla d’en Joaquim i la Josefa (una manera com un altre d’engrandir el patrimoni). Per cert, en Jaume i la Rosa van tenir un fill, Jaume Pinent Valls, que va ser capellà i a qui van passar les propietats dels pares. Ell va ser qui va parcel•lar els terrenys de les Roquetes a començament dels anys seixanta on, en condicions molt precàries, els nouvinguts compradors els seus habitatges van aixecar amb les seves pròpies mans (però això és una altra història que va passar ara fa cinquanta anys i que ja ho expliquem a la revista "L’Arxiu").

El capellà va ser rector de diverses parròquies (Sant Cugat, Nostra Senyora del Roser, Bonanova, Pi, Sant Agustí, així com professor de religió a 'IEM Jaume Balmes). Va morir a Barcelona, el 15 d’agost del 1982 i va deixar la fortuna rebuda en herència dels seus pares a una fundació perquè diguessin misses per les ànimes dels pares i per la d'ell mateix. Al barri de la Prosperitat encara hi viu qui el recorda jugant, de nen, a l'hort del seu avi Joaquim…
Bé, només desitjar-vos unes bones vacances als seguidors del Joc (que sabem que són mes dels qui contesten però que potser no saben les respostes) i acomiadar-nos fins el curs vinent.

1 comentari:

  1. d) Catorze...
    tot i que administrativament, el Districte considera que n'hi ha 13, perquè posen junts a Torre Llobeta amb Vilapicina.
    Bon estiu. Bones vacances.

    ResponElimina