diumenge, 18 de gener del 2015

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar

Escoles de Nou Barris


No va ser fins el 1979 que, en funció de les competències assolides per la Generalitat de Catalunya en base a l'Estatut de Sau aprovat el 1979, quan es va normalitzar el mapa escolar de Catalunya.
En el cas concret de Nou Barris, la situació s’havia fet insostenible. L’allau migratori, el "boom" de natalitat dels anys seixanta i el control ideològic de l'anterior “Ministerio de Educación y Ciencia” (si no hay colegios, no hay problemas), concepte que reflectia aquest control com a patrimoni de la burgesia, feia que molts pares haguessin de fer cua a la porta de les escoles la nit abans de l'inici de les matriculacions per tal de poder inscriure als seus fills.
Enguany, la situació és molt diferent. La reducció de la població ha fet que algunes de les escoles d’ensenyament primari s’hagin hagut de reconvertir (o compartir) en Instituts d’Ensenyament Secundari (IES), d’altres eliminar línies o be fusionar-se amb altres centres.
Aquí teniu algunes de les escoles dels nostres barris però se'ns ha colat una d'un barri d'un districte germà de la qual us ensenyem la fotografia. Quina és i a quin barri pertany?


a)  Aiguamarina

b)  Ramon Berenguer III

c)  Víctor Català

d)  Font dels Eucaliptus


La resposta correcta a la pregunta de la setmana passada era la:
d) Henry Cavill (Superman).
La Nati ho ha encertat. A veure si continua la seva bona tongada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada