dimecres, 29 de juliol del 2015

Presentat a la nostra entitat el número 68 de la revista L'ARXIU


El passat dijous dia 23 d'aquest mes, al vestíbul de l'Espai Via Favència va tenir lloc l'acte de presentació del número 68 de la revista "L'Arxiu". Corresponent a les activitats i notícies del primer semestre d'enguany, té com a portada principal un conjunt d'imatges referents a la celebració del centenari de l'Institut Mental de la Santa Creu. Seguint l'estructura habitual de la revista, s'inclouen articles referits a les darreres activitats realitzades des d'inicis de l'any ("L'Arxiu en acció"), als barris de Nou Barris ("Barris"), als elements patrimonials ("Patrimoni") i a personatges històrics del districte ("Persones de Nou Barris"), a més de la corresponent editorial. La nota trista és la secció "In memoriam" que recorda la recent desaparició del nostre amic, company i col·laborador, Jordi Vilalta. A més de la gent que col·labora habitualment en la redacció dels articles, hi ha també la secció "El racó del soci" on qualsevol persona que s'hi aventuri pot escriure un article per a la revista. Des d'aquí, una vegada més, animem a que tothom qui ho desitgi, escrigui un article i ens el faci arribar a nosaltres bé per correu electrònic o bé venint directament al nostre local. Per acabar, una vegada més, a la contraportada s'inclou un anunci de l'Assessoria Via Júlia, cortesia d'en Jordi Rodríguez, el seu director i alhora soci de la nostra entitat.


L'acte va tenir l'assistència d'unes 40 persones, de les quals destacar algunes persones d'edat avançada, gent sòcia que feia temps que no ens venien a visitar i que han tingut l'oportunitat de conèixer les nostres instal·lacions i quina és la situació actual. També hi ha hagut assistència de molta gent nova.
La presentació de la revista va anar a càrrec del nostre company i col·laborador Jordi Sànchez. Després, el president, l'Arnaldo Gil, va procedir a fer memòria de les darreres activitats desenvolupades a l'Arxiu i a presentar els projectes previstos a fer realitat durant els propers mesos. Tanmateix, va anunciar que l'any vinent estaria dedicat a Collserola.
El final de l'acte va tenir lloc una agradable sorpresa com va ser el lliurament a "les noies del dimecres", la Montse Massot, la Núria Climent i l'Eugènia Álvarez, d'una placa com a reconeixement a la seva col·laboració a l'Arxiu. Per als qui no ho sàpiguen, des de fa alguns anys, aquestes tres dones, ja jubilades i, per tant, "noies d'or", venen cada dimecres a la tarda de manera desinteressada a fer feines d'entrada de documentació, especialment el fons fotogràfic, el qual digitalitzen i arxiven. També donen entrada a la premsa tant de diaris com de notícies extretes i impreses d'Internet.


D'altra banda, la nostra companya i col·laboradora, a més d'ésser una de les fundadores de l'entitat, la Maria Lluïsa Serralta, va ser obsequiada amb la clau del castell de Torre Baró com a reconeixement a la seva lluita que ha portat a la recuperació d'aquesta icona de Nou Barris. Tot plegat va ser motiu i entranyable. Les quatre "noies" van prendre la paraula com agraïment dels obsequis, els quals foren lliurats per l'Arnaldo Gil.
A l'acabar, es va convidar als assistents a un pica-pica i a un refrigeri. Tothom se'n va anar força satisfet.  En total, en aquella tarda es van vendre 35 revistes i se'n van entregar més de 50 per als socis i sòcies de l'Arxiu.


Amb la finalització d'aquest acte, l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris s'acomiada per vacances fins el proper mes de setembre. Malgrat tot, tant el blog com el nostre grup de Facebook romandrà actiu i, per això, aquí continuarem publicant articles diversos sobre la història i l'actualitat de Nou Barris, i informant també de possibles novetats que siguin d'interès per a tothom. A partir de setembre reobrirem el nostre local de l'Espai Via Favència i reprendrem les nostres activitats habituals les quals, com les que fins ara han estat desenvolupades, estaran dedicades majoritàriament a commemorar el centenari de l'Institut Mental de la Santa Creu. Moltes gràcies per la vostra fidelitat i la vostra participació, i us desitgem que acabeu de passar un bon estiu.


Reportatge fotogràfic de Ginés Cuesta Ortiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada