dissabte, 9 de juliol del 2016

En PEP MOLINA ens visita a l'Arxiu


El passat dimarts 5 de juliol va venir a visitar-nos a l'Arxiu en Pep Molina. El motiu ha estat per a cercar fotografies que li han de servir d'il·lustració del vídeo que està realitzant amb les seves reflexions sobre la mort del maquis Josep Lluís i Facerías, el 30 d'agost del 1957, abatut per la policia a la cruïlla del carrer del Doctor Pi i Molist amb el passeig del Verdum, on actualment hi ha el pla de las Madres de la Plaza de Mayo. El mateix Pep Molina fou testimoni de la tragèdia, i recorda el succés quan amb tant sols vuit anys d'edat en Facerías va caure abatut gairebé al davant seu.
Alhora que va venir a visitar-nos, la Ruth i la Marta de Projectart-9 Barris Televisió van aprofitar l'ocasió per a fer-li una entrevista que s'emetrà a BTV d'aquí a uns dies.


En José Molina Ayala (el seu nom autèntic) va col·laborar amb l'Arxiu el passat divendres 22 d'abril en l'acte de presentació del llibre "La Transición en Nou Barris" del nostre company Roberto Lahuerta Melero. Cal recordar que entre els anys 1974 al 1982 fou president de l'Associació de Veïns de Turó de la Peira-Vilapicina-Ramon Albó, doncs una part important de la seva vida la va passar al Turó de la Peira, on va participar en les lluites encaminades a millorar la qualitat de vida dels barris. De totes aquestes, la manca d'ensenyament públic i les inundacions del carrer de Cartellà foren els dos grans cavalls de batalla. Actualment és jubilat i viu fora de Barcelona, però no es perd els actes culturals i reivindicatius que fan al districte de Nou Barris i col·labora en l'associació Attikus, una entitat cultural sense ànim de lucre que es dedica, entre d'altres coses, al teatre, la literatura, la poesia, la música i el cinema.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada