dimarts, 28 de febrer del 2017

Alumnes del Joan Vila Puig de l'Escola Deià visiten l'Arxiu


El passat dimecres dia 22 de febrer van venir a visitar el nostre local de l'Espai Via Favència el professor Joan Vila Puig amb els seus 9 alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Deià. En un article publicat el passat dia 4 ja havíem anunciat la visita prèvia del Joan per a proposar-nos de fer aquesta activitat. Cal recordar que ell és docent i pertany als departaments d'Expressió i de Ciències Socials, i també membre de la plataforma dedicada a la creació i la recerca sobre la metròpolis contemporània Sitesize, una entitat sòcia de l'Arxiu.
Els nostres companys i col·laboradors Ricard Fernández, Josep Maria Babí i Arnaldo Gil van aprofitar l'ocasió per a explicar als alumnes la història de la nostra entitat, què fa, quines són les seves funcions, quines són les seves diferències amb un arxiu municipal, quines activitats fa i com es gestiona. Després se'ls va convidar a fer una visita a les instal·lacions per a donar a conèixer el fons documental i el sistema de treball. Els alumnes es van quedar sorpresos del volum d'informació emmagatzemat i van aprofitar l'ocasió per a fer preguntes. Posteriorment se'ls va obsequiar amb exemplars del plànol-guia "Descobreix Nou Barris. Espais singulars i patrimoni" amb el propòsit que es familiaritzin amb la història i el patrimoni del districte.


Tal i com es va explicar anteriorment en un passat article, l'objectiu d'aquesta activitat és que en properes ocasions aquests alumnes vinguin assíduament a l'Arxiu i cerquin informació històrica general relativa als barris del districte de cara a completar els seus treballs de curs, ja per al proper mes de juny preveuen muntar una exposició a partir del material que els puguem proporcionar.
Mereix recordar que l'Escola Deià és també sòcia de l'Arxiu. Va ser fundada el 1989, depenent del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en disseny d'interiors en totes les seves branques i especialitats, i en la imatge gràfica aplicada a l'espai. Inicialment, el centre es va ubicar al número 28-38 del carrer de Deià, al barri de Porta, en l'edifici que havia acollit l'Escola Splai primer i l'Institut de Batxillerat Valldemossa després. Ara, per tal de millorar la qualitat de les seves instal·lacions i, per tant, de l'ensenyament, s'ha traslladat recentment al número 2-4 del carrer d'Ignasi Agustí, al barri de Canyelles, en l'edifici que havia estat l'Escola Eugeni d'Ors.


Desitgem que les col·laboracions amb l'Escola Deià siguin freqüents i enriquidores per ambdues parts i que es puguin fer realitat tots aquells projectes encaminats a millorar el districte de Nou Barris. Si voleu saber més d'aquest equipament educatiu visiteu la pàgina web www.deiadisseny.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada