dissabte, 1 de juliol del 2017

JULIOL. Es juga "El Mundialet"


El 7 de juliol de 1982 a les 20.30 h del vespre els veïns i veïnes dels barris de Porta i de la Prosperitat van organitzar un partit de futbol tot tallant l'avinguda Meridiana a l'alçada del carrer de Tissó. El torneig, de caràcter popular, el van formar un combinat de gent dels esmentats barris (Atlético Rambla Río de Janeiro) i un combinat d'empleats de l'Ajuntament de Barcelona (Real Ayuntamiento). El resultat va ser una clara victòria veïnal per 25 gols a 0. Aquest partit va ser popularment conegut com "El Mundialet" fent clares referències als Mundials de Futbol d'Espanya '82.
L'origen del conflicte es va originar arran del Pla General Metropolità de 1976 que preveia la construcció de l'avinguda de Río de Janeiro concebuda com una via ràpida similar a l'avinguda Meridiana. Davant l'amenaça que això suposava per a la qualitat de vida, els veïns i veïnes dels barris de Porta i de la Prosperitat van protestar i es van manifestar perquè el nou vial fos una rambla. El 8 de novembre de 1981 va haver una assemblea veïnal i es van recollir més de 3.000 signatures contra l'avinguda.
Finalment, les lluites van aconseguir que els terrenys de RENFE-Meridiana passéssin a acollir equipaments i un parc esportiu, i que l'avinguda de Río de Janeiro fos un bulevard comercial d'amples voreres i sense excés de trànsit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada