dimecres, 2 d’agost del 2017

AGOST. Es col·loca la primera pedra del nou local de la Sociedad Cooperativa de Torre Baró


El 16 d'agost de 1953 es va fer l'acte festiu i de col·locació de la primera pedra del nou local social de la Sociedad Cooperativa de Torre Baró, una entitat fundada el 13 de juliol de 1952 resultat de la fussió de la Cooperativa Vallbona i l'Asociación de Pequeños Propietarios de la Urbanización Torre del Baró. Situat al quilòmetre 8 de la carretera de Ribes, a la planta baixa havia el magatzem de materials i una sala de reunions. Hi havia una segona planta destinada a usos diversos i a la terrassa s'organitzaven actes festius per part de la secció Recreativa.
Des del local social d'aquesta associació es van iniciar nombroses lluites veïnals per reclamar millores urbanístiques, la construcció d'equipaments, la dotació de serveis i la legalització de les construccions de la muntanya. Entre el 1954 i el 1955 la Cooperativa va editar un butlletí trimestral anomenat "Núcleo", on es reflectien aspectes diversos de la vida quotidiana del barri.
A finals dels anys seixanta, el local va ser enderrocat amb motiu de la construcció de l'autopista de l'avinguda Meridiana i l'associació fou posteriorment substituïda el 1970 per la secció de Torre Baró de l'Asociación de Vecinos de 9 Barrios.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada