dilluns, 4 de setembre del 2017

SETEMBRE. S'inaugura l'NG, la primera línia nocturna al cor de Nou Barris


El 25 de setembre de 1974 es va estrenar una línia nocturna que vindria a substituir el servei permanent de la línia 47: l’NG, entre el Paral·lel i el barri de la Guineueta. Si bé el 1970 s'havia inaugurat la línia NH que passava pels Quinze i Torre Llobeta i existien línies amb servei permanent, l'NG va ser la primera línia exclusivament nocturna que s'endinsava fins el cor de Nou Barris. L’itinerari s’iniciava al carrer de Vila i Vilà, al Poble Sec, i continuava per la ronda de Sant Pau (tornant per Tamarit i Borrell), ronda de Sant Antoni, plaça de la Universitat, Pelai, Bergara (tornant per ronda de la Universitat), plaça de Catalunya, passeig de Gràcia (tornant per Pau Claris (abans Via Laietana), plaça d’Urquinaona i ronda de Sant Pere), Gran de Gràcia (tornant per avinguda del Príncep d’Astúries, Via Augusta i avinguda Diagonal), plaça de Lesseps, travessera de Dalt, Camèlies (tornant per plaça de Sanllehy i Mare de Déu de la Salut), plaça de la Font Castellana, avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, avinguda de Borbó, plaça del Virrei Amat, passeig del Doctor Pi i Molist, passeig de Verdum, plaça de la República (abans Llucmajor), passeig de Valldaura i Sant Iscle.


El 17 de maig de 1979 va allargar el seu recorregut cap al Polígon Canyelles arrel de les nombroses peticions veïnals, circulant per la ronda de la Guineueta Vella i el carrer d'Antonio Machado.
Durant l'any 1986, l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, la línia NG va aconseguir de canviar el nom de la destinació "Guineueta" per "Canyelles" en l'indicador de recorregut dels autobusos a fi d'evitar confusions i fer més coherents i clares la destinació del servei.
Finalment, la nit del 3 al 4 de març de 1991 es va produir el canvi d'operador, de manera que aquesta línia, junt amb les altres explotades per TMB serien substituïdes per les noves línies de la xarxa Nitbús, a càrrec de l'empresa TUSGSAL. En el cas de l'NG, presta servei al seu lloc la línia N6 "Santa Coloma-Roquetes".

Fotos: www.autobusesbcn.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada