dilluns, 2 d’octubre del 2017

OCTUBRE. Es funda la Secció Esportiva Santa Eulàlia (S.E.S.E.)


L'1 d'octubre de 1952 un grup de joves van fundar l'anomenada Secció Esportiva Santa Eulàlia (S.E.S.E.). Els precedents els tenim a la parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina, on una colla d’amics va començar a reunir-se fins crear un grup excursionista a finals de la dècada dels anys quaranta anomenat Secció Excursionista Santa Eulàlia. Els fundadors van ser Josep Raurell i Josefina Argelaga. Posteriorment, els joves sortien d’excursió fins que un dia la parròquia cedí al grup uns terrenys que es trobaven darrere de l’església, al carrer de Santanyí, que havien estat a mans de l’Ajuntament de Barcelona. Ja al 1952, després d'haver obtingut el consentiment del mossèn rector Gabriel Canas i del consiliari mossèn Josep Albiol, en la data abans esmentada es va fundar la Secció Esportiva Santa Eulàlia, més coneguda com a  S.E.S.E.


El nou club tenia una clara vocació aglutinadora i constava de diferents seccions esportives: ciclisme, tennis de taula, esquí i muntanyisme. El bàsquet va arribar dos mesos més tard quan en Miquel Grau va adquirir la primera pilota, el 14 de desembre següent. A més, també hi havia reunions de socis al ja inexistent Centre Parroquial per jugar a escacs i a tennis de taula, i un grup de teatre on col•laboraven molts jugadors de bàsquet. Al desembre de 1952 el terreny situat al costat de la parròquia es va construir una pista de terra, i el 25 de novembre de 1957, la Junta va donar la seva aprovació per a la formació del primer equip femení. El 1962 es va inaugurar la primera pista de ciment i a l'any següent va aparèixer el mini bàsquet, la pràctica va ser en augment fins a aconseguir la categoria estatal de bàsquet en la temporada 1966-67. El 1973 es va construir una segona pista de ciment i es van reformar els vestidors. A partir de la nova dècada, el bàsquet va ser l'única secció que es va mantenir a l'entitat.


El 1986 el S.E.S.E. va haver de marxar del carrer de Santanyí al nou poliesportiu de Virrei Amat, que es va rehabilitar i millorar el 2014. El 1998 van rebre la Medalla d'Honor de Barcelona. Actualment tenen 22 equips de bàsquet, 13 masculins i 9 femenins, des de nens i nenes de set anys, fins a adults de més de trenta, participant tots ells en diverses competicions federades; també disposen de tres equips de voleibol i un de gimnàstica rítmica.

Fotos: A.H.R.N.B., bcn.cat i S.E.S.E.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada