dimarts, 14 de novembre del 2017

L'Arxiu participa en el tercer aniversari de l'obertura del castell de Torre Baró


El passat diumenge dia 12 van tenir lloc els actes festius per commemorar el tercer aniversari de la rehabilitació i l'obertura al públic del castell de Torre Baró. Per aquest motiu va haver la col·laboració de l'Associació de Comerciants de Roquetes, del Grup de Foc de Nou Barris, de l'Associació Capibola Blues, del restaurant El Cordero i, una vegada més, de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris.
A partir de les 10.00 h. del matí es van habilitar al mirador les taules per a inscriure's a la passejada popular per la muntanya. La ruta, pensada per a tots els públics, es va iniciar a les 10.30 h. a l'esplanada davant del castell, indret on mitja hora després l'Associació Capibola Blues va fer un concert de música per al públic que s'hi va acostar. Tot just al costat de l'entrada a la torre, es va habilitat un petit bar que oferia begudes i pinxos.


De 12.00 h. a 12.30 h. al mirador va haver una xocolatada popular, una batukada a càrrec del Grup de Foc de Nou Barris i un sorteig de regals entre els participants de la caminada. Finalment, entre les 12.30 h. i les 14.00 h. es van fer tallers familiars al mirador i visites guiades a l'interior del castell, des d'on es podien contemplar les magnífiques vistes de Barcelona i el mar, i també de les comarques vallesanes i de l'interior. Afortunadament, el bon temps va acompanyar.
L'Arxiu, una vegada més, va instal·lar a l'interior del castell la seva taula informativa i de venda de publicacions (llibres de la Col·lecció Favència, exemplars de la revista "L'Arxiu", butlletins "Petit Arxiu" i monogràfics). A més, els companys Ricard Fernández i Jordi Sànchez es van encarregar de portar els grups de 15 persones fins a dalt de la torre i procedir a fer-los una breu història del castell, des dels seus orígens fins a l'actualitat.


Altres companys que van venir a col·laborar, en aquest cas al punt d'informació i venda van ser l'Arnaldo Gil, el Jesús Aguilar, l'Antonio Silva, la Montse Argente, la Carmen Ríos, el Josep Maria Babí i la Marta Grau.
Hem de recordar que l'obertura del castell es va produir l'11 de novembre de 2014 després d'una rehabilitació i adequació de l'interior. El mirador de la planta superior ha rebut moltes visites, fet que el reafirma com un dels principals atractius de tot l’entorn, que representa la principal porta d’entrada al Parc de Collserola per als visitants a peu i els ciclistes. En l'actualitat el castell de Torre Baró funciona com a un punt d’informació del Parc de Collserola. Entre d’altres serveis, ofereix atenció́ de consultes i un programa d’activitats amb visites guiades al castell, itineraris comentats de descoberta de l’entorn, tallers familiars i tallers educatius per a tots els públics.


Des de l'obertura del castell, la gestió ha anat a càrrec de l'empresa Lavola, una empresa mediambiental que ofereix solucions per donar resposta a necessitats de diferents àmbits: responsabilitat social, estalvi energètic, sostenibilitat urbana i territorial, comunicació, educació, canvi climàtic i economia circular. Treballa per a la millora contínua i per a la gestió responsable dels aspectes econòmics, socials i ambientals de l’empresa, tenint sempre presents les expectatives dels grups d’interès. Els seus principals valors són: creixemenet, eficiència, referència, innovació i integració. La Sandra Bernal va agrair a l'Arxiu tant la seva participació com la feina ben feta.
Actualment, degut a la caiguda de pedres de la façana produïda als darrers mesos, s'està procedint a una segona rehabilitació destinada a reposar les què s'han perdut i a reforçar la resta per a evitar despreniments. Per aquest motiu, s'han començat a instal·lar els andamis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada