dijous, 21 de desembre del 2017

Presentat el nº73 de la revista "L'Arxiu" i el nº2 de la col·lecció "ELs monogràfics de l'Arxiu"


El passat dimarts 19 a les 19:00h. va tenir lloc a la seu de l'entitat la presentació de dues noves publicacions: el número 73 de la revista "L'Arxiu" i el número 2 de la col·lecció "Els monogràfics de l'Arxiu". L'acte va comptar amb l'assistència de poc més d'una vintena de persones, i va ser presentat pel company i president Jordi Sànchez. El número 73 de la revista "L'Arxiu" correspon al segon semestre del 2017 i té 48 pàgines. La portada fa referència als 40 anys del barri de Canyelles, el darrer "polígon" de Barcelona. Pel que fa a la contraportada, l'Assessoria Via Júlia ha col·laborat una vegada més amb el seu tradicional anunci publicitari. En aquest número han escrit articles el Josep Maria Babí, el Jordi Sànchez, el Ricard Fernández, la Roser Solà, l'Agustí Giralt, l'Arnaldo Gil, la Lourdes Ferrando, l'Antonio Pascual, la Ruth Rodríguez, el Joan Catafal, l'Alberto Sanagustín i la Montse Argente. La maquetació de la revista ha estat obra de l'Arnaldo Gil i la correcció lingüística ha anat a càrrec la Montse Argente.


Pel que fa a la seva estructura, no han faltat les seccions "Des de l'Arxiu Històric" (amb l'editorial, on es fa balança del darrer semestre i previsions per al 2018), "L'Arxiu en acció" (sobre les persones que ens han visitat i les activitats efectuades durant els darrers sis mesos d'enguany), "Barris" (sobre carrers, fets històrics i espais emblemàtics), "Patrimoni" (un breu alertant sobre la situació de la masia de Can Valent), "Persones de Nou Barris" (sobre personatges que han fet història als barris del districte), la nova secció "Nou Barris als llibres" (dedicada a obres literàries i a autors/es literaris/es relacionades amb Nou Barris), "In memoriam" (recordant personatges de Nou Barris recentment desapareguts), i "El racó del soci" (articles escrits per part dels socis i sòcies de l'Arxiu). Els/les autors/es dels articles que hi eren presents van explicar allò que havien escrit.


Acabada la presentació, el company i col·laborador Ricard Fernández va presentar el número 2 de la col·lecció "Els monogràfics de l'Arxiu", escrit per ell mateix, que porta per títol "L'aigua a Nou Barris: infraestructura i patrimoni". Es tracta d'un resum de la història de l'abastiment de l'aigua a Barcelona vist des de les infraestructures que tenen presència al districte i que actualment esdevenen elements patrimonials a conservar. Més endavant es faran noves presentacions, una d'elles a la Casa de l'Aigua. Després de presentar-se les dues publicacions, els assistents a l'acte van tenir ocasió d'adquirir els nous exemplars tant de la revista (gratuïta per als socis i sòcies i a 2 euros per a la resta de públic) com del monogràfic (al preu de 2 euros per als socis i sòcies i de 5 euros per a la resta de públic).


Us volem recordar que els socis/es de l'Arxiu que no hagin assistit a la presentació rebran gratuïtament per correu el nou exemplar de la revista. Per als qui no siguin socis/es de l'entitat i vulguin també adquirir un exemplar, i també per a tothom qui desitgi disposar del nou monogràfic, podran adquirir ambdues publicacions a partir del proper dimarts 9 de gener de 2018 a la nostra seu de Via Favència 288A. A l'acabar l'acte, tot desitjant bones festes als assistents, les persones que col·laboren assíduament a l'Arxiu van fer el seu tradicional sopar de Nadal al bar "El rincón de Carlos", gaudint d'unes bones tapes que us recomanem. L'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris tanca per vacances de Nadal, però a partir del proper dimarts dia 9 de gener de 2018 tornarem a obrir al públic. Abans, però, i com ja és tradició, publicarem en aquest blog el clàssic Missatge de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada