dijous, 12 d’abril del 2018

ABRIL. S'inaugura el Parc Esportiu de Can Dragó


L'1 d'abril de 1990 es va inaugurar la primera fase del nou Parc Esportiu de Can Dragó. Amb motiu de la propera celebració dels XXV Jocs Olímpics a Barcelona, en els antics terrenys de RENFE-Meridiana es va projectar un espai esportiu a càrrec conjunt de l’Àrea d’Esports i l’Àrea de Projectes i Obres de l’Ajuntament de Barcelona i els districtes de Nou Barris i Sant Andreu. L’any 1986 es van iniciar les obres i el parc es va inaugurar en la data abans esmentada, amb l’entrada en servei de la pista d’atletisme i l’edifici Palestra. Tres anys més tard es va completar la resta del conjunt.
El nou espai recuperat per a la gent es va dividir en tres grans zones. La primera, des de l’avinguda de Rio de Janeiro fins al carrer del Pintor Alsamora, que inclou el camp de futbol amb graderia i la zona verda de parc on es troba la reproducció dels Aurigues Olímpics de bronze, obra de l'escultor Pau Gargallo, emplaçada sobre un turonet. La segona, s’estén des del carrer del Pintor Alsamora fins al carrer de Rosselló i Pòrcel, i conté les piscines cobertes i climatitzades, el llac i un gran espai tancat de gespa on es practica golf. La tercera, s’estén del carrer de Rosselló i Pòrcel fins al passeig de Valldaura, i inclou la pista d’atletisme i l’edifici Palestra.


Actualment, a més de centre esportiu també esdevé un lloc de pas i de reunió de persones, convertint-se així en una zona d’oci més del districte. Hi podem trobar pistes de petanca, taules de tennis de taula, cistelles de bàsquet i espais oberts per passejar i seure. Actualment s'està construint un nou edifici de fitnes i activitats dirigides al costat de la piscina, la qual cosa suposarà donar un nou ús a l'edifici Palestra.

Fotos: Josep Gri Espinagosa (Àrea de Projectes de l'Ajuntament de Barcelona), blog transformaporta.blogspot.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada