dilluns, 19 de novembre del 2018

Els residents de Medicina Familiar i Comunitària del CAP Chafarinas visiten l’Arxiu


El passat dijous dia 15 van visitar la seu de l'Arxiu els residents de Medicina Familiar i Comunitària del Servei d’Atenció Primària Muntanya Chafarinas, ubicat al número 2-8 del carrer de las Chafarinas, a la Trinitat Nova. Aquest equipament dóna servei d’atenció primària de salut als veïns i veïnes dels barris de la Trinitat nova i de la Prosperitat, que engloben una població de referència d’uns 17.500 habitants. Acompanyats dels metges especialistes Xavier Flor, Jesús Garbayo i Joan Atmetller, van venir també tres metges residents (faltaven uns altres tres que tenien un altre compromís) d'MF i C i un altre de 6è curs, interessats a conèixer l’entitat. Per aquest motiu, van estar presents els companys Arnaldo Gil, Carmen Ríos, Josep Maria Babí i Antonio Pascual, encarregats d’atendre al grup.


Al tractar-se de nous residents, actualment estan en procés de coneixement del barri i d’una part del districte per tal de familiaritzar-se amb l'espai urbà i els principals punts d’interès. És per aquest motiu que han organitzat visites concertades als principals equipaments de referència. A partir de les 10.45 h. el grup va fer presència a l’Espai Via Favència. Després de donar-los la benvinguda, l’Arnaldo Gil els va fer un breu repàs històric dels orígens de l’Arxiu, els objectius, les activitats que es desenvolupen, les col·laboracions i la defensa que es fa tant de la memòria històrica com del patrimoni local. Va passar a més un PowerPoint per explicar de manera il·lustrada la història de l'abastiment d'aigua a Nou Barris. Posteriorment se'ls va fer una ruta guiada a les instal·lacions. Acabada la visita se'ls va convidar a un aperitiu de pastes, refrescs i vi moscatell. Els residents del CAP Chafarinas, molt satisfets de l’experiència, es van quedar sorpresos tant del volum i contingut del fons documental com de la tasca voluntària cultural que desenvolupem. Tanmateix, i com és costum als qui ens visiten, es va convidar a qui ho desitgés a fer-se soci o sòcia i a participar en les nostres activitats mensuals. Finalitzada la visita a les 12.30 h. se'ls va obsequiar amb una bossa amb llibres i revistes de l’Arxiu.


Per als qui ho desconegueu, els metges residents, com els del CAP Chafarinas que van venir a visitar l'Arxiu, són professionals de la medicina que després de finalitzar els estudis universitaris es van presentar a un examen-oposició comú a tota Espanya conegut com a MIR (Metge Interí Resident). La superació d'aquesta prova els permet obtenir una plaça dins del sistema sanitari per poder especialitzar-se, com a metge de família i comunitària en el cas del CAP o bé en una altra especialitat. El període de residència en els metges de família consta de quatre anys, i treballen conjuntament amb els metges adjunts de diferents especialitats en centres hospitalaris i sanitaris per adquirir les habilitats clíniques i les pràctiques necessàries del dia a dia en l’especialitat tant de metge de família com comunitària. A més de la jornada laboral, també realitzen múltiples guàrdies mensuals. La figura del metge resident és beneficiosa ja que fomenta el treball en equip i, en ocasions, permet repartir les taques i així poder oferir una major agilitat i una millor atenció als pacients. Si voleu saber-ne més sobre el CAP Chafarinas i quins serveis sanitaris us poden oferir podeu consultar la informació clicant a l’enllaç del blog atencioprimariaicsbcn.wordpress.com/capchafarinas. Igualment, al marge dret de l'esmentada pàgina, trobareu el llistat dels 44 CAP's de Barcelona als quals també hi podreu accedir clicant sobre el del vostre barri o bé en aquell que us interessi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada