dissabte, 15 de juny del 2019

L'exposició "Aigua Viva" a la Casa de l'Aigua de la Trinitat Nova


El passat dissabte dia 8 a les 11.00 h del matí va tenir lloc a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova la segona presentació de l’exposició “Aigua Viva”, la qual ja es va mostrar al local social de l’Arxiu (Espai Via Favència) del 28 de setembre al 28 d’octubre de 2017.
L’acte, que va comptar amb l’assistència d’una vintena de persones, fou presentat pels companys Arnaldo Gil i Jordi Sànchez, els quals es van centrar en les seves recerques i investigacions, així com en la reivindicació dels elements patrimonials de l’aigua a Nou Barris de cara a la seva conservació. Emmarcat en el centenari de la posda en marxa d’aquesta instal·lació d’abastiment d’aigua a Barcelona, també van col·laborar en l’activitat el Centre Cívic Can Basté, el Pla de Barris Trinitat Nova i el Districte de Nou Barris.
Acabada la presentació, el públic assistent fou convidat a un brindis i a un pica-pica, i posteriorment qui ho desitgés va poder fer una visita guiada per les instal·lacions de la Casa de l’Aigua a càrrec també dels companys Arnaldo Gil i Jordi Sànchez.


Per als qui desconeguin la temàtica de l’exposició, “Aigua Viva” és el resultat de molts anys de recerca per  recuperar la memòria història de Nou Barris al voltant d’un element tan fonamental per a nosaltres com és l’aigua. Ha estat, en definitiva, un procés de descoberta i documentació de l’anomenat micropatrimoni que ha portat a ampliar coneixements i a incorporar en el relat noves troballes com seria el patrimoni perdut. Tot i les grans infraestructures presents al territori del districte Nou Barris, com ara els aqüeductes, el Rec Comtal i les Cases de l’Aigua , l’exposició es centra en els petits elements comuns de l’aigua i en la geografia definida per rieres i torrenteres. Això és, en síntesi, allò que s’ha vlgut rescatar de l’oblit.

Fotos: Thomas Louvat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada