dimecres, 1 de juliol del 2020

JULIOL. S'inaugura l'escola Tibidabo


El dimecres 30 de juliol de 1969 es va fer la inauguració oficial de l'escola Tibidabo, aleshores "Colegio Nacional Tibidabo". L'edifici es va emplaçar al número 10 del carrer de Joaquim Valls, al barri de la Propseritat. L'acte va estar presidit per l'alcalde de Barcelona Josep Maria de Porcioles, la dlegada encarregada d'Educació Montserrat Tey, el conseller de Districte Josep Antoni Sauqué, el delegat de Serveis de Cultura senyor Sicart i una representació veïnal del barri de les Roquetes encapçalada per Florencio Merino. El mossèn i ecònom de la parròquia de Sant Isidre va procedir a fer la benedicció de les instal·lacions. L'edifici, que es preveia posar en funcionament per al 15 de setembre d'aquell any, comptava amb 22 aules per a l'ensenyament primari i 2 guarderies per a 40 nens i nenes (separats) cadascuna. El cas és que, arribats al mes de setembre, per raons inexplicables, l'escola no es va posar en funcionament. Finalment, el 30 d'octubre següent, en una reunió entre la inspectora Maria Jesús Cebrian i  els 13 docents del centre, es va acordar la posada en marxa de l'escola, nomenant com a directora provisional a la professora Maria Dolores Placeres Campos.


El primer curs només tingué 340 alumnes, però ja al curs següent va arribar fins als 914. Des d’aleshores, l'escola va fer diversos canvis de cara a assolir els serveis pendents, com ara la guarderia, les pistes esportives, el menjador, el gimnàs, el teatre i la recuperació del pati de les Tortugues, actuacions que han arribat fins als nostres dies. El diumenge 1 de febrer de 1976 es va poder celebrar per primera vegada una assemblea de pares i mares gràcies al suport del nou director, i aleshores va haver ocasió de debatre problemes i aportar solucions per millorar el centre educatiu. Aquesta mateixa associació de pares i mares esmentada va lluitar també, junt amb altres entitats educatives i veïnals, per la implantació de semàfors al barri.


Des del 2007 elabora el Projecte EMMA que treballa la gestió de les emocions de l’alumnat a través del teatre. En l'actualitat el CEIP Tibidabo és un centre d'una línia que acull 225 alumnes molt vinculat a la Prosperitat. El 2019, coincidint amb la celebració del centenari del barri, es van fer els actes de celebració del 50è aniversari de l'escola. Diverses entitats utilitzen les instal·lacions per a desenvolupar les seves activitats. El seu projecte educatiu aposta per la innovació i fomenta tant l'aprenentatge cooperatiu com el talent de l'alumnat, treballant amb grups reduïts en diverses àrees. Participa també en nombrosos programes i projectes educatius i és preparadora de Cambridge.

Fotos: Arxiu CEIP Tibidabo, Grup de Facebook "Antiguos alumnos del Colegio Nacional Tibidabo de Barcelona" i Pérez de Rozas (La Vanguardia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada