dijous, 3 de setembre del 2020

El Joc de Nou Barris 2ª època, per Josep Maria Babí


Ja fa cinc anys que varem guardar en un calaix el Joc. Ara, en aquesta època d’incertesa hem decidit recuperar-lo, si més no per donar una mica d’entreteniment als seguidors del blog ara que dissortadament hem tingut que deixar de banda moltes de les activitats habituals de l’Arxiu.

Torna el Joc amb el mateix propòsit que és el d’aprofundir en el coneixement de la història del nostre Districte, dons ens hem adonat que amb el temps que ha passat des de la publicació de l’últim Joc, allà pel març de 2015, l’Arxiu ha desenvolupat un munt de recerques, ha fet multitud de troballes, conferencies i ha editat bon nombre de publicacions entre llibres, revistes i butlletins "Petit Arxiu".

Amb major nombre d’imatges i amb explicacions més amenes, hem jubilat al Joscar. Procurarem donar-li un lleuger toc humorístic i la gràcia serà per als recentment arribats al Joc encertar quina és la resposta vàlida de les quatre que es proposaran a la pregunta que es faci que, de ben segur, la podreu trobar en les darreres publicacions al blog o a la revista.

També hi col·laborarà en Ricard Fernández i Valentí, no tant com a corrector i editor del blog, sinó aportant preguntes que, amb els seus amplis coneixements, faran més interessant el concurs.

Un petit premi es donarà als encertants: un lot de butlletins "Petit Arxiu" a escollir, i pretenem que vosaltres lectors també envieu al correu electrònic de l’Arxiu les vostres propostes de preguntes, tot indicant el vostre nom i cognom i si sou socis o sòcies de l’Arxiu. De ben segur que, un cop verificades, seran publicades.

Comencem dons, el Joc de Nou Barris. A jugar!!!


1. La nena del safareig


Ara fa un any, el 25 de setembre de 2019, l’Arxiu va col·laborar com cada any en la Festa Major de Verdum amb l'organització de la passejada "Verdum, històries de dones" on es van batre rècords de participació i s'involucraren diferents estaments com l'Associació de Veins/nes de Verdum, l'Administració Local (Districte de Nou Barris) i Central, les televisions, i també els socis i sòcies de l'Arxiu fins assolir gairebé el centenar de persones.

Un dels punts d’aturada més entranyables va ser a la plaça del Verdum, cantonada al carrer de Robert Robert, on molt a prop té la seu l’esmentada Associació. Allà es va descobrir una placa amb la imatge fotogràfica, obra d’en Ginés Cuesta, fotògraf i veí del barri, feta l’any 1976, del safareig que estava en aquest mateix lloc i que fou molt popular com a punt de trobada de les dones dels Habitatges del Governador. 

Aquesta imatge, icònica per al que ha significat pel barri, té com a protagonista una nena que mira de reüll a la càmera. Aquesta nena, avui una dona feta i dreta, va venir expressament del seu lloc actual de residència a l’acte i va ajudar a descobrir la placa.


I aquí va la pregunta: Com es diu la nena del safareig?

1. Pili Escamilla

2. Montse Argente

3. Pepi González

4. Nuria Climent


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada