dimarts, 2 de març del 2021

Històries de Cafè sobre el Congrés-Indians


El passat dijous dia 25 de febrer a les 19.00 h va tenir lloc al Centre Cultural Can Clariana (C/ Felip II, 222) unes "Històries de Cafè" dedicades al barri del Congrés-Indians. L'activitat, emmarcada dins el curs dedicat als afores de Nou Barris, ha tingut la col·laboració conjunta de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i l'Arxiu Històric del Congrés-Indians (Vocalia de Memòria Històrica de l'A.V. Congrés-Indians).
L'acte va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones, una part d'aquestes veïns i veïnes de les dues barriades que formen part del districte de Sant Andreu i fan frontera a Nou Barris amb Santa Eulàlia de Vilapicina. Hem de destacar la presència dels companys i companyes Jordi Sànchez, Ricard Fernández, Arnaldo Gil, Marta Grau i Joan Catafal. I per part del Congrés-Indians estigueren presents el Ricard Sas i el Jaume Nogueras, a més de la presidenta de l'A.V. Congrés-Indians, Betlem Ayúcar.
Bona part del debat del qual va participar el públic assistent tot aportant el seu testimoni i les seves vivències personals, es va centrar en el sentiment de pertinença al territori i a definir tant la percepció personal de les fronteres del barri com les relacions amb els nuclis veïns per raons laborals, comercials, d'oci o d'estudi, entre d'altres.


L'acte, que es va fer en base a les mesures protocolàries de seguretat degudes a la pandèmia de Covid-19, va ser enregistrat i emès en directe pel grup de Facebook de l'Arxiu. El resultat va ser una experiència molt satisfactòria i enriquidora, i s'espera poder repetir més sovint l'organització d'activitats per part de totes dues entitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada