dimarts, 20 de juliol del 2021

La revista L'ARXIU arriba al número 80


El passat dijous dia 15 a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la presentació del número 80 de la revista "L'Arxiu", corresponent al primer semestre del 2021. L'acte, aquesta vegada presencial però seguint les mesures de seguretat, va ser presentat pel nostre company Arnaldo Gil. Amb l'assistència d'una vintena de persones es va explicar el contingut d'aquest nou exemplar, que aquesta vegada ha assolit la xifra de 60 pàgines, la més quantiosa feta fins ara sense comptar l'edició especial del 25è aniversari. D'aquesta manera es celebra s'hagi arribat al número 80 tot i els temps difícils que estem travessant a causa de la pandèmia del Covid-19, un fet que demostra no nomes la voluntat de continuar endavant sinó també l'interès creixent de lectors i lectores per la revista així com una notable qualitat dels escrits, raó per la que és consultada pels qui venen a fer recerca històrica. Van participar en les explicacions de cada article els autors i autores participants la majoria allà presents. La portada d'enguany molt vistosa, fa referència a l'exposició "La premsa al moviment veïnal de Nou Barris" que ha estat exposada al majestuós edifici dels Reials Col·legis de Tortosa.


Pel que fa a la seva estructura, no han faltat com és habitual els apartats "Des de l'Arxiu Històric" (amb l'editorial, on s'ha fet balanç del darrer semestre i de les previsions per al segon semestre de l'any), "L'Arxiu en acció" (sobre les persones que ens han visitat, les col·laboracions i les darreres activitats efectuades durant els primers sis mesos de l'any), "Barris" (sobre carrers, fets històrics i espais emblemàtics), "Persones de Nou Barris" (sobre personatges que han fet història als barris del districte), "Patrimoni i memòria històrica" (articles històrics i reivindicatius d'aquells elements que es demana la seva conservació), "Rutes per Collserola" (com sempre, descobrint la muntanya i aquesta vegada reivindicant la seva preservació), "El racó del soci i de la sòcia" (articles escrits per part dels socis i sòcies de l'Arxiu) i "Nou Barris als llibres" (secció dedicada als llibres que parlen del districte). En la contraportada, l'Assessoria Via Júlia ha col·laborat una vegada més amb el seu tradicional anunci publicitari.


En aquest número han escrit articles la Montse Argente, el Josep Maria Babí, el Ramon Balcells, el Joan Catafal, la Pilar Escamilla, el Ricard Fernández, la Lourdes Ferrando, el Jordi Foix, l'Arnaldo Gil, el Manel Guàrdia, el José María Medina, el José Luis Oyón, el Miquel Antoni Romàn, la Maribel Roselló, la Roser Solà i el Joan Termes. La maquetació de la revista ha anat a càrrec de l'Arnaldo Gil i la correcció lingüística ha estat possible gràcies a la Montse Argente. 
Després de la cloenda feta pel nostre company i president de l'Arxiu, Jordi Sànchez, els assistents a l'acte van tenir ocasió d'adquirir el nou exemplar de la revista. Us volem recordar que els socis i sòcies de l'Arxiu que no hagin pogut assistir a la presentació la rebran gratuïtament per correu ordinari, i per als qui no siguin socis/es de l'entitat i vulguin adquirir-la, ho podran fer a partir del proper setembre al nostre local social de Via Favència 288A tot abonant el preu de venda al públic de 2 euros.


Acabat l’acte, l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris començarà les vacances d’estiu, per bé que resta pendent de celebrar el seminari d'ús i manipulació del fons documental que servirà per reciclar i posar al dia en coneixements a aquelles persones que habitualment col·laboren activament en l'entitat, especialment pel que fa a les noves tecnologies digitals. A partir del setembre tornarem a obrir novament al públic tot oferint interessants activitats que es desenvoluparan al llarg del pròxim quadrimestre, la majoria relacionades amb aquest any dedicat als afores de Nou Barris.

Fotos: © Pilar Escamilla Garcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada