dilluns, 25 de juliol del 2022

Presentat el número 82 de la revista "L'Arxiu" i homenatge a l'Antonio Pascual


El passat dijous dia 21 a les 19.00 h va tenir lloc al vestíbul de l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) la presentació del número 82 de la revista "L'Arxiu", corresponent al primer semestre del 2022. L'acte va estar presentat per la nostra companya Montse Argente. Amb l'assistència d'una vintena de persones es va explicar el contingut d'aquest nou exemplar, que aquesta vegada ha assolit la xifra de 63 pàgines, la més quantiosa feta fins ara sense comptar l'edició especial del 25è aniversari. Van participar en les explicacions de cada article la majoria d'autors i autores participants que hi estigueren allà presents. La portada d'enguany, especialment emotiva, és una imatge a mode d'homenatge a la nostra estimada i entranyable Maria Lluïsa Serralta, que malauradament ens va deixar el passat 28 de març.


Pel que fa a l'estructura de la revista, no han faltat els apartats habituals: "Des de l'Arxiu Històric" (amb l'editorial, aquesta vegada dedicada a la memòria de la Maria Lluïsa Serralta, on s'ha fet un breu repàs a la seva trajectòria); "L'Arxiu en acció" (sobre les persones que ens han visitat, les col·laboracions, els mitjans de comunicació que han fet referència a l'entitat, així com les darreres activitats efectuades durant els primers sis mesos de l'any); "Barris" (sobre carrers, fets històrics i espais emblemàtics); "Persones de Nou Barris" (sobre personatges que han fet història als barris del districte); "In memoriam" (recordant les persones desaparegudes al llarg d'aquest primer semestre de l'any); "Patrimoni i memòria històrica" (articles històrics i reivindicatius d'aquells elements que es demana la seva conservació); "Rutes per Collserola" (com sempre, descobrint la muntanya i reivindicant la seva preservació); "El racó de la sòcia i el soci" (articles escrits per part de les sòcies i socis de l'Arxiu) i "Nou Barris als llibres" (secció dedicada als llibres que parlen del districte). També hi ha uns breus apartats on es fa esmena a les donacions fetes per persones que han aportat interessant material que passarà a formar part del fons documental, i aquesta vegada s'inclouen uns mots encreuats dedicats als carrers de Vilapicina i la Torre Llobeta. En la contraportada l'Assessoria Via Júlia ha col·laborat una vegada més amb el seu tradicional anunci publicitari.


En aquest número, del qual s'han fet una edició de 350 exemplars, han escrit articles la Montse Argente, el Josep Maria Babí, el Joan Catafal, la Pilar Escamilla, el Ricard Fernández, la Lourdes Ferrando, la Carme Guilera, l'Arnaldo Gil, el José María Medina, el Miquel-Antoni Román, la Ruth Rodríguez, la Marta de San Nicolás, el Joan Termes i Roig, el Lluís Willaert, el Jordi Foix, el Jordi Sànchez, la Roser Solà, BDC, la Margarida Sànchez i la Francesca Estasi. La maquetació de la revista ha anat a càrrec de l'Arnaldo Gil i la correcció lingüística ha estat possible gràcies a la Montse Argente.
Després de la presentació de la revista va haver un acte sorpresa, un homenatge al nostre company Antonio Pascual Galiana, en agraïment a tota la feina feta durant aquests anys a l'Arxiu. Es va projectar un vídeo on bona part de les persones que col·laboren assíduament a l'entitat li van dedicar unes breus paraules. Després se li va fer lliurament d'un obsequi, concretament una tablet Lenovo carregada amb el video i les fotografies del mateix Antonio que van aportar el/les companyes, així com un PDA amb el seu rostre a la portada, obra del nostre cap d'activitats, Arnaldo Gil. L'Antonio, molt content, va parlar al públic assistent tot donant les gràcies per aquest especial reconeixement.


Acabat l'acte, les persones assistents a l'acte tingueren l'ocasió d'adquirir el nou exemplar de la revista. Tot seguit es va oferir un pica-pica i un refrigeri cortesia de l'Arxiu. Us volem recordar que els socis i sòcies que no hagin pogut assistir a la presentació rebran gratuïtament el butlletí per correu ordinari, i per als qui no siguin socis/es i vulguin adquirir-lo, ho podran fer a partir del proper mes de setembre al nostre local social de Via Favència 288A, tot abonant el preu de venda al públic de 2 euros. Aquesta activitat es va retransmetre en directe (streaming) a través del grup de Facebook de l'Arxiu, on ha quedat publicada per a la seva lliure consulta.
Des del dia 22, l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris ha començat unes merescudes vacances d’estiu, doncs han estat uns mesos força intensos en els quals s'ha fet força feina. A partir del proper setembre tornarem a obrir novament al públic tot oferint interessants activitats que es desenvoluparan al llarg del pròxim quadrimestre, la majoria relacionades amb el patrimoni literari de Nou Barris, el tema al qual se li ha dedicat aquest curs.


1 comentari:

  1. L'Arxiu li va fer obsequi de una tablet Lenovo carregada amb el video i les fotografies del mateix Antonio que van aportar el/les companyes.
    Tambe va rebre un PDA amb el seu rostre a la portada, obra del nostre cap d'activitats

    ResponElimina