diumenge, 30 d’octubre del 2022

Presentat a l'Arxiu el llibre "Cautivos en el infierno"


El passat dijous dia 20 a les 19.30 h va tenir lloc a la seu de l'Arxiu la presentació del llibre que porta per títol "Cautivos en el infierno". L'acte, que va comptar amb la presència d'una vintena de persones, va estar presentat per l'autor de l'obra, Julio Sánchez Pérez.
Prèviament es va passar un reportatge documental sobre les sectes. La idea era de sensibilitzar al voltant d'aquest problema que és més present del què sembla. Com a exemple un indicatiu comptabilitza que a Catalunya hi ha fins a 60.000 persones ficades en sectes. Va explicar que ell ho va viure de ben a prop perquè un familiar seu va caure en una secta i ell mateix el va haver de treure per salvar-lo. També va destacar que la gent que cau en aquestes organitzacions són persones normals, intel·ligents, amb estudis superiors i molt meticuloses, no pas gent marginal, de caràcter feble o psicològicament malament sovint es creu. Generalment le sectes són religioses o esotèriques i t'allunyen progressivament de la teva família fins rentar-te el cervell.


Seguidament va passar el torn de paraula al públic assistent, força participatiu, que va comentar i preguntar. Acabat l'acte, l'autor va signar un exemplar adquirit per l'Arxiu i que formarà part de la biblioteca. Per aquells qui desconeguin, el Julio Sánchez Pérez va néixer a Barcelona l'any 1953. Des de ben petit va haver de deixar l'escola per posar-se a treballar. Als 8 anys d'edat ja exercí de dependent a un supermercat del carrer de Góngora. La seva infantesa i joventut la va passar al barri de Verdum, en un pis de l'Obra Sindical del Hogar. Ha estat un autodidacta i ha arribat a publicar sis llibres, generalment basats en vivències i experiències personals: "La huella del espanto", "El despertar de un mal sueño", "La novia del viento ", "El infierno de la sextorsión", "Las casas de papel" i "Los menas".


El seu setè llibre, "Cautivos en el infierno", fa referència al fanatisme religiós i critica el fonamentalisme cristià tot negant que Déu sigui un castigador i que aquells passatges de la Biblia que fan referència als càstigs en realitat és en sentit metafòric i no literal. El llibre ha estat editat per l'editorial Libros Indie de Sevilla, conté 250 pàgines i va sortir a la venda el passat 24 de juny. Es ven a les llibreries al preu de 16'15€.

Fotos: José María Medina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada