dissabte, 21 de setembre del 2024

No us perdeu l'exposició "Nou Barris en miniatura" a l'Espai Via Favència


De manera permanent a l'Espai Via Favència (seu de l'Arxiu) podreu gaudir de l'exposició "Nou Barris en miniatura". La mostra és un conjunt de maquetes procedents de diferents donants particulars, la majoria fetes per aquestes mateixes persones.

Entre d'altres elements, podreu veure algunes reproduccions fetes a escala d'esglésies romàniques catalanes, com ara l’ermita de Sant Onofre, l’ermita de la Salut (El Papiol), el pont del Diable (Martorell), l’ermita de Sant Julià i Santa Justina, Santa Maria de les Feixes, i Sant Pau de Riu-sec.

Trobareu, a més, les maquetes de construccions icòniques de Nou Barris, elements patrimonials i històrics com ara el castell de Torre Baró, el pont dels Tres Ulls, l'aqüeducte del Baix Vallès, les masies de Can Basté i Can Valent i l'església de Santa Eulàlia de Vilapicina.

També hi són presents altres objectes singulars com ara dos autobusos Tilling Stevens dels anys vint i trenta fets amb cartró, una font de Canaletes i figuretes vàries.

La majoria de tot allò que s'exposa inclou una fotografia de l'edifici o monument original més una breu explicació històrica.


L'exposició és gratuïta i oberta per a tothom. L'horari de visita és els dilluns d'11.00 h a 13.30 h i els dimarts i dijous d'11.00 h a 13.30 h i de 18.00 h a 20.00 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada