QUI SOM?


El Centre d'Estudis Populars i Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris és una entitat sense ànim de lucre fundada oficialment el 20 de novembre de 1983 a l'Escola d'Adults Freire, per un grup de persones sensibilitzades a recuperar, preservar, fomentar i difondre la memòria històrica de les barriades que conformen l'actual districte de Nou Barris. El fons documental va anar creixent gràcies a les aportacions de particulars.

Els principals objectius de l'Arxiu són:
- recollir i divulgar la història del districte
- oferir un servei de consulta
- arxivar i catalogar el fons documental
- possibilitar l'edició i publicació de materialsSens dubte, una de les grans les línies d'actuació ha estat la defensa del patrimoni com a element de recuperació de les arrels i com a signes d'identitat. L'any 1993, amb motiu del 10è aniversari de l'entitat, es va realitzar l'exposició Identitats sobre l'estat del patrimoni i propostes de conservació. Coincidint amb l'exposició es va publicar el Manifest de l'Arxiu. També ha intervingut amb propostes concretes o peticions d'intervenció.
L'Arxiu es caracteritza per l'accés lliure i públic al fons històric i documental aconseguit a través del veïnat com a principal protagonista d'aquestes històries i de les seves entitats. L’any 1994 l’Arxiu es traslladà a l’Ateneu Popular de Nou Barris, i des del 2011 s'ubica a l'Espai Via Favència, compartint l'edifici amb les entitats Projectart i 9Barris Acull. Les seves principals activitats són: les Passejades de Barri, les Rutes per Collserola, les Històries de Cafè (tertúlies), la Sessió Continua (passi de documentals i pel·lícules), a més de conferències, seminaris, exposicions i col·laboracions amb altres associacions i entitats.Periòdicament, l’Arxiu participa en les reunions de la Coordinadora d’Associacions i Entitats de Nou Barris, publica una revista que surt dues vegades a l’any i col·labora en altres mitjançant articles, i té la seva presència tant a La Cultura va de Festa com a la Festa Major de l’Ateneu Popular de Nou Barris.