dimarts, 8 de novembre del 2011

La masia de Can Valent


La masia de Can Valent (també coneguda com a Can Pere Valent) es va construir entre els segles XVI-XVII. A mitjans del segle XX es va vendre al jardiner Sebastià Padrós, el qual, al morir, la va comprar la constructora Sala-Amat.
Expropiada el 1985 per l’Ajuntament de Barcelona, ha restat en estat d’abandó i ha sofert diversos atacs vandàlics. L'any 1997 l'Ajuntament la volia enderrocar i edificar-hi al seu lloc un tanatori amb vuit sales de vetlla, ja que es troba tocant al cementiri de Sant Andreu fent cantonada al carrer del Pintor Alsamora. El veïnat s’hi van oposar, però el 2003 el consistori tornà a insistir i volgué aprofitar l'obra per obrir una nova entrada principal al cementiri, la qual cosa suposava eliminar 140 nínxols les despulles dels quals serien reubicades a un altre lloc del recinte. Una intensa campanya endegada pel veïnat dels barris de Porta i Sant Andreu, enviaren a orris la idea al crit de "No potinegeu els morts" i "Equipaments per als vius, no pas per als morts". Artífex de la idea primitiva varen ser els regidors Pilar Rahola (de Consum) i Antoni Santiburcio. Actualment, la ciutadania encara n'espera una solució.

Josep Maria Babí Guimerà

1 comentari:

  1. la solució la té prop ñ'Ajuntament, pràcticament queda potc de la masia, qualsevol dia cau del tot i tindran camí franc a la fi que facin el que més els convingui.

    ResponElimina