dissabte, 2 de juny del 2012

El Bar Ramón


Diumenge, dia de lleure. Els nois pugen a les bicicletes i es fan retratar per a immortalitzar el moment abans de sortir a menjar-se la carretera (de Ribes, és clar), els baixos dels pantalons subjectats amb pinces rodones perquè la tela no sigui agafada pels rajos de les rodes de la màquina.
Era el punt de reunió de la colla, un bar al que encara no havien arribat les begudes de cola i que anunciava, pintat al vidre, “ Vinos y licores”. Al seu interior esperaríem trobar olor a vinassa, un taulell de marbre i, al darrera i al costat, botes de fusta (potser fabricades pel boter que tenia taller obert al carrer Gran de Sant Andreu al barri de Tramuntana) amb diferents tipus de vi. Tot a granel.
La foto està presa davant de la porta del Bar Ramón, l’any 1950. Aquest bar estava situat a la Via Júlia, cantonada amb el carrer de Joaquim Valls, costat muntanya però formant part d’un paisatge que, diríem, d’un altre planeta. Res del que es pot veure en l’actualitat ens ho pot recordar. En aquest indret queden vestigis de tendals d’un quiosc de diaris que ja porta molts anys tancat, però que s’hi ha de passar per davant si vens de la Prosperitat i vas a l’Arxiu.


Josep Maria Babí Guimerà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada