dilluns, 3 de setembre del 2012

El Centro de Vida Comunitaria para Todos


La fotografia mostra una imatge del barracot que acollia l’anomenat “Centro de Vida Comunitaria para Todos”. Aquest espai, situat al carrer de La Fosca, al barri de la Trinitat Nova, va ser la seu de diverses entitats dels Nou Barris que el van utilitzar per a donar empenta a les seves reivindicacions veïnals.
En aquest espai es va fundar l’Associació de Veïns de la Trinitat Nova, i també va ser la seu de la revista “3 Ojos”, tot un referent de la premsa de barri.
Esmentar que a l’any 1974 el barracot va patir un atemptat feixista a les seves instal·lacions, si bé les activitats van continuar amb normalitat. Vinculat a aquest espai hi havia la figura de Fernando Rodríguez Ocaña, que a l’any 1973 es va presentar a les eleccions municipals per a ser regidor del districte de Sant Andreu, i malgrat haver-les guanyat, no li van acceptar per un defecte de forma en la seva candidatura.
Finalment, aquest barracot va ser enderrocat i a l’any 1986 es va construir al seu lloc la residència d’avis.Ricard Fernández i Valentí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada