dilluns, 1 de juliol del 2013

LA FOTO DE LA SETMANA. La Venus de Barcelona a Nou Barris


La imatge correspon a l’anomenada “Venus de Barcelona”, una estàtua de bronze massís que data aproximadament del segle I, i que reprodueix la figura d’una Venus púdica. Va ser descoberta a l’any 1952, a la confluència del passeig de Fabra i Puig amb el carrer de Manuel Sancho, a mig metre de profunditat del terra. La troballa va plantejar si, per aquells voltants, podien existir restes d’algun establiment romà, però les prospeccions que es van fer van demostrar que no.
El descobridor d’aquesta singular estàtua va ser en Joan Morales i Anguita, anomenat “el Catalán”, el qual la va veure després d’haver rebaixat el marge d’un hort per suprimir una petita bassa. Aquell home se la va endur a casa seva (al número 6 del carrer de Masroig, al barri de la Guineueta). Més tard, va anar a parar a un drapaire, després a un antiquari i, finalment, al Museu d’Història de la Ciutat, on actualment es conserva.
Agustí Duran i Sanpere, a la seva obra "Barcelona i la seva història"  va fer una detallada descripció sobre l’estàtua trobada, una peça que demostra com és d’antiga la història de Nou Barris malgrat que encara hi hagi gent que opini el contrari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada