dimecres, 31 de juliol del 2013

L'arxiu participa en l'exposició PERIFÈRIES URBANES. ON LA CIUTAT PERDIA EL SEU NOM. BARCELONA, 1947-1985


Aquesta exposició és una proposta del MUHBA (Museu d'Història de Barcelona) amb la col·laboració de l´AFB (Arxiu Fotogràfic de Barcelona), el COAC (Col·legi d´Arquitectes de Catalunya) i el MACBA (Museu d´Art Contemporani de Barcelona).

En el marc del Laboratori MUHBA, aquesta instal·lació forma part d’un projecte de treball de llarga durada del Museu d’Història de Barcelona sobre la construcció de la imatge urbana de Barcelona. La primera visió de la ciutat que s’expandia malgrat la difícil postguerra la van construir els fotògrafs; més que una voluntat artística, era una voluntat de coneixement i una presa de posició cívica. El retrat de la Barcelona del creixement sense democràcia fou seguit després per les paraules dels escriptors i dels analistes i pel compromís de l’actuació política, sindical, parroquial i veïnal clandestina. Però res de tot plegat hagués estat igual sense l’empenta i la sensibilitat d’una colla de joves que, càmera en mà, van construir, entre tots, la mirada sobre la Barcelona en expansió, des dels barris on la ciutat perdia el nom. Algunes de les imatges que es mostren veuen la llum per primera vegada.

L'exposició es presenta el dimecres 31 de juliol, i té la particularitat que inclou fotografies de Nou Barris del Kim Manresa i especialment del nostre amic, company i col·laborador GINÉS CUESTA ORTIZ. Això ha estat possible gràcies a l'excel·lent treball de la nostra amiga i seguidora Marta Delclòs.

L'exposició romandrà visitable del 31 de juliol al 27 d'ctubre al Museu d'Història de Barcelona (Saló del Tinell), a la plaça de Rei nº 9. L'entrada és gratuïta de dimarts a dissabtes, de 10h a 19h.


1 comentari: