dilluns, 24 de març del 2014

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar

Un aqüeducte de frontera


Corria per l’any 2007. El torrent de Tapioles s’havia netejat de brossa i fullaraca per a prevenir possibles inundacions que podrien provocar les rierades que originen els aiguats estacionals que se solen concentrar a la primavera i a la tardor, que omplirien i sobreeixirien les ribes del torrent.
Cadascuna de les ribes pertany a un municipi diferent: la de l’esquerra, a Ciutat Meridiana, barri de Barcelona; la de la dreta, a Can Cuiàs, que ja pertany a Montcada i Reixac.
Aquest tram del torrent està travessat per el tram més espectacular de l'aqüeducte que forma part de la gran estructura que, a finals del segle XIX, havia d’abastir d’aigua a la ciutat de Barcelona i que a la zona de Collserola que actualment pertany a Nou Barris, ens va deixar diverses mostres perquè es van haver de salvar nombrosos torrents, barrancs i desnivells, malgrat que no van arribar a entrar mai en servei.
Volem saber a quina companyia d’aigües pertanyia l'aqüeducte que travessa el torrent de Tapioles dons n’hi havia mes d’una.


a)    Aigües del Ter-Llobregat

b)    Dos Rius

c)     Baix Vallès

d)    Riu Ripoll-Rec Comtal     


La resposta correcta a la pregunta de la setmana passada era la:
d) Los Chunguitos (casualment surten a hores d’ara a un programa de televisió, amb molts mes anys i quilos a sobre, i no he sentit pas que expliquin res dels seus inicis artístics). La foto correspon a la portada del disc “Vive a tu manera” que es va publicar a l’any 1988.
La Neus ho ha encertat (qui si no?). El què no sabíem és que n’estigués tan assabentada de la música aflamencada. Enhorabona.                                                                                                             

5 comentaris:

  1. Una ha d'estar al corrent de tot... fins i tot del flamenc... jijijiji

    Respecte d'aquesta setmana... tinc dubtes entre dos... i és que sempre els confonc... no hi ha manera que ho recordi...
    Així que diré...

    c) Baix Vallès

    i alea jacta est!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El "Relligant Nou Barris" del malaguanyat Francesc Pujol es la Biblia de l'Arxiu.
      JosCar

      Elimina
  2. Doncs, mira Neus: resulta que el que canten no es flamenc, si no "rumba gitana" o de vegades "Cançó melódica espanyola". Com que no ho tenía clar vaig posar "Música aflamencada..." que no fa mal a ningú.
    JosCar

    ResponElimina
  3. Què valenta em fa la ignorància.... jijijijijijji!!!!

    ResponElimina
  4. I quina filla que teniu, Més maca que sa mare!

    ResponElimina