dilluns, 22 de setembre del 2014

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar

Que ve el tren! (dedicat al Ricard)


Nou Barris sempre ha estat un territori travessat per les vies del tren. Fins hi tot hi va haver uns grans tallers de reparació de locomotores i vagons, a on molts dels que hi treballaven vivien ja des de principis del segle vint a l’actual barri de la Prosperitat, en les vivendes dels carrers de Flordeneu i de la Cooperació, entre d’altres. Més endavant es van bastir les anomenades “cases dels ferroviaris” als terrenys del que havia estat l’era de la masia de can Dragó. I ja, a principis dels anys setanta es van aixecar els grans blocs “de la Renfe” al costat de l’avinguda Meridiana.
I parlant de vies, no hem d’oblidar les del metro que, des de l’any 1957 que va entrar en servei el trajecte "Sagrera-Vilapicina" ha crescut fins formar una veritable xarxa amb l’arribada de fins a quatre línies. Avui us volem preguntar a quin indret pertany la fotografia:


a)    Rodalies al seu pas per Vallbona

b)    Metro L11 a l’estació Torre Baró-Vallbona

c)     Rodalies arribant a l’estació de Torre Baró

d)    Prop de l’estació de Sant Andreu-Arenal abans del soterrament


La resposta a la pregunta de la setmana passada era la:
c) El rec Comtal, a la sortida de Vallbona. La Neus ho ha encertat malgrat que el plànol era massa tancat (és que si l’obrim mes, ja es veu l’aigua i ja no te gràcia. Però properament en posarem alguna del rec…).

1 comentari:

  1. a) Rodalies al seu pas per Vallbona

    qui va fer aquesta foto... va posar en perill la seva integritat física... oi?

    ResponElimina