dimarts, 20 de gener del 2015

L'Arxiu assisteix en l'acte de presentació del plànol turístic de Nou Barris


El passat divendres dia 16 a les 10:30h. a la Sala Lluís Companys de l’edifici Novíssim de l’Ajuntament de Barcelona va tenir lloc la presentació oficial del plànol turístic de Nou Barris. En l’acte van parlar la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i la regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni. Després dels seus parlaments, es va projectar un vídeo de 4 minuts que resumia els principals llocs d’interès.
Aquest plànol turístic té la particularitat que membres de la nostra entitat van participar en la seva correcció i millora, motiu pel qual nosaltres estem agraïts al Districte de Nou Barris per la confiança dipositada en nosaltres. D’una banda, el desplegable incorpora un mapa general del districte amb les quatre rutes, els espais emblemàtics i els punts d’interès, així com una nomenclatura dels carrers, serveis principals, esdeveniments anuals i un petit plànol del metro. A l’altra costat es detallen els elements i indrets visitables amb una breu explicació històrica de cadascun.


Igualment, s’inclou la presentació de la regidora del districte, un breu sobre el per què de la denominació “Nou Barris”, una explicació sobre el projecte “Relligant Nou Barris” i un petit mapa de les àrees comercials. Pel que fa als itineraris turístics, a la “Ruta 1 Parc Central de Nou Barris” trobem Can Carreras, l’església del Mental, l’Institut Mental de la Santa Creu, Can Peguera, el refugi antiaeri de Can Peguera i l’estàtua de la República; la “Ruta 2 Nucli Antic de Santa Eulàlia” inclou Ca n’Artés, Can Basté, Torre Llobeta i el passatge de l’Esperança; la “Ruta 3 Parc de Can Dragó” conté Can Verdaguer, Can Valent i el cementiri de Sant Andreu; i la “Ruta 4 Ruta de l’Aigua” l’aqüeducte de Ciutat Meridiana i la Casa de l’Aigua. Com a espais emblemàtics hi ha el castell i el mirador de Torre Baró i el parc de Collserola; i com a punts d’interès la font màgica Manuel de Falla i l’Ateneu Popular de Nou Barris.


Aquest plànol, del qual s'han editat 15.000 exemplars a repartir, està editat en trilingüe català-castellà-anglès pensat, doncs, per a tothom. Si voleu més informació al voltant de l’acte de presentació ho podeu consultar CLICANT AQUÍ.
En l’acte hi van assistir tres companys de l’Arxiu, el Josep Maria Babí, el Ricard Fernández i la Marta Grau. També hi va assistir el portaveu i conseller de Promoció Econòmica i Cultura del Districte de Nou Barris, Santi Borrull, gràcies al qual varem poder participar en la supervisió del plànol-guia. No obstant, esmentar que també hi ha participat Projectart-Nou Barris Televisió i el Grup d’Història de Nou Barris-Can Basté.

1 comentari:

  1. Caram, Ricard, es impresionant. A l'enllaç s'accedeix a l'acte sencer que va durar 35 minuts. Vam xerrar mes que el Santi.

    ResponElimina