dilluns, 2 de febrer del 2015

EL JOC DE NOU BARRIS, per Joscar

L’alcalde de Nou Barris


"9 Barrios" era el nom de la revista de la primera associació veïnal que es va formar el 1970 i té a veure amb els barris que llavors conformaven l’actual territori. Abans, les vuit-centes hectàrees de terreny que l’integraven formaven part de l’antic municipi (després districte) de Sant Andreu de Palomar.
Quan l’Ajuntament de Barcelona va decidir una nova reordenació administrativa de la ciutat,  al nostre districte li van adjudicar el nom de “Barcelona Nord”.
El veïnat, un cop més, va prendre consciència ciutadana i la seva reivindicació va fer rectificar l’alcaldia que li va donar el nom definitiu de "Nou Barris" el dia 18 de gener del 1984 al districte 8è de Barcelona. Llavors ja tenia catorze barris, encara que Vilapicina i La Torre Llobeta en formen, administrativament, un de sol. Per cert, el veïnat, actualment el formem gairebé 170.000 habitants, més del 10% de la població de Barcelona.
Avui voldríem saber qui era l’alcalde en aquell llunyà 18 de gener del 1984, dia del naixement de Nou Barris que, enguany, acaba de celebrar el seu 31è aniversari.


a)     Josep Maria Socías i Humbert

b)     Narcís Serra i Serra

c)      Pasqual Maragall i Mira

d)     Joan Clos i Matheu


La resposta de la pregunta de la setmana passada era la:
a) El nom de la novel·la més coneguda d’en George Orwell és, evidentment, “1984”, any que, mira per on, coincideix amb la data fundacional de la història d’avui.
Per cert, i per aprofitar el moment, 1984 també va ser el títol de dues col·leccions de revistes especialitzades en fantasia i ciència-ficció. Com no, la referència orweliana és evident.
Celebrem el retorn de la Neus que, amb un senzill raonament, ha trobat la resposta correcta. I és que això no és pas qüestió de llençar els daus i si l’encerto l’endevino…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada