dijous, 2 d’abril del 2015

Darreres activitats del mes de març


Durant la darrera setmana del mes de març es van desenvolupar dues activitats amb un notable índex de participació. D'una banda, i continuant amb l'Any del Mental, el dijous 26 a les 19:00h. es van celebrar al vestíbul de l'Espai Via Favència unes noves Històries de Cafè sota el títol La psiquiatria comunitària des de l'hospital psiquiàtric. En aquesta xerrada van fer unes magnífiques aportacions un grup de persones convidades a l'esdeveniment i que tenien en comú el fet d'haver treballat a l'Institut Mental de la Santa Creu. Del resultat caldria destacar el caràcter inèdit dels seus testimonis, els quals ara restaran recollits en el fons documental de la nostra entitat. Això ha estat possible gràcies a què l'acte ha estat enregistrat. El gran valor de les fonts orals resideix en el fet de relatar-se uns fets històrics que no han estat mai escrits a cap llibre ni a cap expedient i que cadascú conserva com un patrimoni únic i irrepetible. Posteriorment, el públic assistent va procedir a fer comentaris i a preguntar als principals protagonistes de la tertúlia, la qual va estar dirigida i coordinada per la nostra companya i col·laboradora Mercedes Hidalgo, també antiga treballadora del Mental. Finalment, l'acte va acabar amb un aperitiu i un  refrigeri cortesia de l'Arxiu.


D'altra banda, el diumenge 29 es va fer una nova Ruta per Collserola, que portava per títol De la font de la Llet a la font de la Cabra. L'itinerari, que es va iniciar a les 9:00h. a la sortida muntanya de l'estació "Montbau" de la L3 de metro, va tenir com a recorregut el barri de Montbau, la pedrera de Montbau, la font de la Cabra, la font de la Llet, Can Carlets, l'ermita de Sant Cebrià, la font de la Serp, la font de la Meca, la font de Can Llong, el Palau de les Heures i la font de Can Barret. La direcció de la ruta va anar a càrrec dels nostres companys i col·laboradors Jesús Aguilar (dissenyador de l'itinerari) i Arnaldo Gil (president de l'entitat i encarregat de fer les explicacions). 
D'aquesta ruta es va destacar el fet que una part d'ella es feia sobre terrenys urbanitzats, fet que demostrava com alguns barris han estat erigits al damunt de Collserola, tal i com passa també en una part important dels barris del districte de Nou Barris. L'objectiu principal d'aquesta passejada va ser d'observar els límits naturals de la serra a la banda de Barcelona i la seva interrelació amb la ciutat.

I tot aprofitant que ja som al mes d'abril, aprofitem l'ocasió per avançar-vos que el proper dijous 9 d’abril a les 19:00h. a la seu de la nostra entitat farem la presentació de l’exposició Dones de Nou Barris i a continuació unes Històries de Cafè que també portaràn el títol de Dones de Nou Barris. No us ho perdeu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada