dimarts, 5 de gener del 2016

LA FOTO DE LA SETMANA. Lluïtes per aconseguir escoles per als barris


La imatge és de l'any 1977 i reflecteix clarament una situació d'injustícia com era el dèficit de places escolars en centres educatius públics. Concretament està feta als terrenys dels antics tallers de RENFE-Meridiana, on havia d'anar l'Institut Valldaura.
El veïnat, cansat d'aquest problema i davant la inviabilitat de matricular als nens i nenes a les acadèmies privades, sovint inaccessibles econòmicament per a les classes populars, es defensà a capa i espasa un ensenyament públic i de qualitat. Eren els anys en els quals, cada vegada que es promovia una urbanització, s'erigien ràpidament els blocs d'habitatges i els equipaments sovint arribaven amb molt de retard o, simplement, s'aturaven les obres.
L'any de la imatge coincidí amb l'agrupació de cinc centres educatius de Barcelona (Ferrer i Guàrdia a Ciutat Meridiana, Sóller a Porta, Pegaso a la Sagrera, Patronato Ribas a Sant Genís dels Agudells i Gregal a Besòs-Maresme) per formar les anomenades "Escuelas en Lucha", una coordinadora que lluità contra la manca d'escoles gratuïtes als barris de la ciutat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada