dijous, 27 de juliol del 2017

Presentació del número 72 de la revista "L'ARXIU" i comiat d'estiu


El passat dijous 20 d'aquest mes a les 19.00 h va tenir lloc la presentació del número 72 de la revista L'ARXIU. L'acte, celebrat al vestíbul de l'Espai Via Favència, va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones.
La presentació va anar càrrec del company i president de l'entitat Jordi Sànchez i Ruiz. Algunes persones autores dels articles de la revista van estar presents i, per aquest motiu, van tenir ocasió per a fer cinc cèntims del què havien escrit.
Sota un ambient, podríem dir, força familiar, es va explicar el contingut d'aquest nou exemplar, de 48 pàgines. La portada, entranyable, fa referència als records dels Jocs Olímpics de 1992 amb motiu del 25è aniversari. I és que al parc esportiu de Can Dragó es va presentar la mascota "Cobi" i van entrenar alguns atletes olímpics. A més, la torxa olímpica va recórrer pels carrers de Nou Barris.


Pel que fa a la seva estructura, no falten els apartats "Des de l'Arxiu Històric" (amb l'editorial, on es fa balanç dels primers sis mesos de l'any i previsions per al segon semestre del 2017), "L'Arxiu en acció" (sobre les persones que ens han visitat i les activitats efectuades durant els darrers sis mesos d'enguany), "Barris" (sobre carrers, fets històrics i espais emblemàtics), "Patrimoni" (amb articles alertant sobre la situació de determinats elements que urgeix la seva recuperació), "Persones de Nou Barris" (sobre personatges que han fet història als barris del districte), "In memoriam" (recordant personatges de Nou Barris recentment desapareguts), "El racó del soci (articles escrits per part dels socis i sòcies de l'Arxiu) i un nou apartat que porta per nom "Els centres d'estudi a Barcelona" (relatiu a altres arxius i entitats de recerca històrica local dels barris de Barcelona). Pel que fa a la contraportada, l'Assessoria Via Júlia ha col·laborat una vegada més amb el seu tradicional anunci publicitari.


En aquest número formen part de l'equip de redacció la Montse Argente com a correctora lingüística,  l'Arnaldo Gil com a cap de maquetació i el Jordi Sànchez com a cap de publicacions de l'Arxiu. Aquesta vegada han col·laborat força persones, reflex del creixent interès per la revista i per a explicar històries dels barris. Aquesta vegada han estat el Jordi Sànchez, el Joan Catafal, el Josep Maria Babí, l'Alberto Sanagustín, la Roser Solà, l'Arnaldo Gil, el Jaume Quintana, el Jordi Foix, el Toni Guerrero, el Josep Manuel Salgado, la Lupe Feria, el Ricard Fernández, el Rafa Juncadella, l'Antonio Pascual, el Carlos Navas, el Miguel Ángel Valero, la Rosa Franco i l'Amador Expósito.
Després de presentar la revista, el públic assistent va tenir l'ocasió d'adquirir el nou exemplar de la revista, que és gratuïta per als socis i sòcies de la nostra entitat.


Us volem recordar que els socis/es de l'Arxiu que no hagin assistit a la presentació rebran gratuïtament per correu el nou exemplar de la revista, i per als qui no siguin socis/es de l'entitat i vulguin igualment adquirir un exemplar, ho podran fer a partir d'aquest setembre a la seu de Via Favència 288A tot abonant el preu de venda al públic de 2 euros. Si esteu interessats a adquirir algun exemplar més antic de la revista podeu venir també per l'entitat en cas que el volguéssiu en format paper, o bé descarregar el format digital al BLOG clicant a la imatge de la columna de la dreta on diu "Hemeroteca digital: revista "L'ARXIU"". Amb aquesta activitat l'Arxiu tanca per vacances fins el proper mes de setembre que tornarem a obrir al públic i oferirem noves activitats per a vosaltres. BON ESTIU!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada