dimecres, 19 d’agost del 2020

Estudi de l'impacte mediàtic de la revista "L'Arxiu"


Recentment l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris ha fet un breu estudi al voltant de quin ha estat l'impacte mediàtic que ha tingut la revista "L'Arxiu". Aquest butlletí, que s'edita des del 1983, és a dir, des de la fundació de l'entitat, ha tingut sempre com a clar objectiu la comunicació amb els socis i sòcies alhora que, des d'un principi, va establir un vincle amb les persones associades. L'evolució s'ha vist tant en el seu disseny, maquetació i impressió com en el contingut i publicació, doncs ara mateix és l'única revista semestral del districte.

En l'actualitat la revista "L'Arxiu" va més enllà dels socis i sòcies de l'entitat i ha esdevingut un canal de comunicació per a qualsevol persona interessada a conèixer la història i la cultura de Nou Barris, on qui ho desitgi pot participar amb la redacció d'un article d'interès, que pot ser tant en català com en castellà. Les seccions han anat augmentant fins a esdevenir fixes, així com el nombre de pàgines que en el darrer número d'enguany assoleix les 52. És també creixent el nombre de persones que, de manera desinteressada, han decidit a col·laborar. Actualment s'editen 300 exemplars que es distribueixen als socis i sòcies de l'entitat i la resta es posen a la venda al públic.



Igualment, els exemplars més antic s'han digitalitzat i es poden consultar en un apartat del present blog en format pdf, fins i tot a color. La importància i el ressò del butlletí ha tingut com a conseqüència que arribi a nombroses associacions i entitats veïnals i culturals, biblioteques i l'administració local.

Per tal de potenciar la seva difusió que, alhora, ajuda a donar a conèixer l'entitat, en aquests darrers anys es fa una presentació oficial i pública de la revista. Des del 2019 es va gestionar la inclusió a "RACO", i actualment s’està treballant en la inclusió dels articles de la revista, aconseguint així una visibilitat i serietat de la nostra feina.

Per a més informació s'ha penjat en format pdf el PowerPoint que resumeix aquest impacte mediàtic, en aquest blog, per a consulta pública.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada