dimecres, 28 de setembre del 2022

Gran èxit de la passejada per la barriada dels Indians


El passat divendres dia 23 va tenir lloc una nova edició de la passejada per la barriada dels Indians, al districte de Sant Andreu. L'activitat, emmarcada dins la Festa Major dels Indians, va estar organitzada per la Comissió de Festes del Barri dels Indians i l'Associació de Veïns i Veïnes del Congrés-Indians, amb la col·laboració de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris. A les 18.00 h es va congregar el públic assistent, molt superior a d'altres anys, amb més de cinquanta persones. El punt de trobada, com és costum, va ser a la plaça del Rom Cremat.


Degut a l'elevat nombre de participants, es van fer tres grups encapçalats pels companys Jordi Sànchez i Ruiz, president de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, Ricard Sas i Filella, membre de l'Arxiu Històric del Congrés-Indians, i Ricard Fernández i Valentí, que pertany a ambdues entitats. Tots tres van exercir de guies i es van encarregar de fer les explicacions pertinents. Després de la presentació i benvinguda es va posar a la venda el butlletí número 144 de la col·lecció "Petit Arxiu" que resumeix el recorregut d'enguany.


En aquesta edició, les parades del recorregut van ser: el passatge de Ramon, el carrer de Concepción Arenal, la casa del carrer de Cienfuegos, la pista de ball Río de Janeiro (desapareguda), el cinema Río (desaparegut), el refugi antiaeri del carrer de Pinar del Río, la masia de Ca n'Ausellàs (desapareguda), la masia de Can Berdura (desapareguda), la Torre Rosa (Villa Jazmines), el carrer de Garcilaso, la masia de Can Sabadell (desapareguda), els laboratoris del doctor Ferran (desapareguts), el passatge de l'Ordi i la casa del doctor Tarrida (desapareguda).


Acabat l'itinerari, les persones assistents de tots tres grups es van mostrar molt satisfetes de l'experiència. Aquesta ha estat la tercera vegada que l'Arxiu col·labora en aquesta ruta que, any rere any, ha anat variant per donar a conèixer aspectes sovint desconeguts d'una barriada que fa anys lluita per reivindicar la seva història i la seva personalitat pròpies.

Fotos: Montserrat Massot i Xavier Cussó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada